Alt Maestat, Humand Land

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#8/14/2022#) AND (caducitat>=#8/14/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Els consells comarcals ebrencs presenten un pla per recuperar itineraris naturals als fons Next Generation

El projecte vol consolidar la Reserva de la Biosfera de l’Ebre com una destinació de turisme actiu a la natura

Etiquetes   entorn, turisme, terra alta, montsia, ribera ebre, baix ebre, terres ebre

Publicat el22/9/2021

Els consells comarcals ebrencs presenten un pla per recuperar itineraris naturals als fons Next Generation | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... El pla també contempla rehabilitar les estacions de la Via Verda


Els quatre consells comarcals de les Terres de l’Ebre, a través del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE), han presentat un projecte per captar fons Next Generation i recuperar itineraris naturals de la Reserva de la Biosfera ebrenca. El pla contempla 32 actuacions centrades en quatre eixos -transició verda i sostenible, millora de l’eficiència energètica, transició digital i competitivitat- i preveu una inversió de 5,8 milions d’euros en el període 2022-2024. L’objectiu és consolidar la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre com a destinació de turisme actiu a la natura, reduir l’estacionalitat i generar ocupació de qualitat.

El pla preveu recuperar el camí de sirga entre Tivenys i Bítem, al marge esquerre de l’Ebre; millorar la Via Verda de la Vall de Zafán a la Terra Alta; intervenir al GR-7 i al GR-99 –per consolidar-lo com a via verda de l’Ebre; i restaurar equipaments públics i turístics. En el cas de la Terra Alta es rehabilitarien les estacions de la Via Verda. També es preveu impulsar l’ús de bicicletes elèctriques i habilitar punts de recàrrega.

La transició digital preveu un sistema d’intel·ligència turística per a gestionar fluxos de mobilitat, àrees de connexió a internet en els punts negres i l’organització d’esdeveniments digitals de videomapping.


Per: ACN

Foto: EbreActiu