suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/16/2022#) AND (caducitat>=#1/16/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

El Consell Comarcal de la Terra Alta teixeix sinergies amb la DO Terra Alta per promoure el vi de la comarca

La reunió amb el sector vitivinícola de la Terra Alta també ha servit per anunciar la reactivació de la Taula d’Enoturisme

Etiquetes   de la terra, vi, enoturisme, terra alta, do terra alta

Publicat el15/6/2020

El Consell Comarcal de la Terra Alta teixeix sinergies amb la DO Terra Alta per promoure el vi de la comarca | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Paisatge de tardor a la Terra Alta


El Consell Comarcal de la Terra Alta el passat divendres es va reunir de manera telemàtica amb el sector vitivinícola terraltí per mostrar el seu suport a les accions que la Denominació d'Origen Terra Alta (DOTA) durà a terme per promoure el vi de la comarca, afectat per la crisi derivada del covid-19, i que ha presentant en el marc d'aquesta trobada virtual.

La primera acció que la DOTA posarà en marxa és un pla de comunicació a través de mitjans de comunicació d'abast nacional per donar a conèixer i posar en valor la producció vinícola terraltina i aprofitar que, durant el confinament, les peticions online de vi han augmentat un 300%. La DOTA finançarà el gruix de la campanya, que comptarà amb el suport econòmic del Consell Comarcal de la Terra Alta amb una aportació de 15.000 euros. El sector del turisme rural, l'associació de restauració de la comarca i l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) també contribuiran al finançament de la campanya.

El Consell Comarcal valora positivament la iniciativa perquè al darrere de la DOTA hi ha un gruix important d'empreses agràries de la comarca que també es beneficiaran d'aquesta acció. La participació al finançament del projecte va ser aprovada per la Junta de Govern de l'ens comarcal ja que es tracta d'una segona onada d'emissió amb la finalitat de potenciar el missatge i ser presents als mitjans de comunicació durant més temps. “Ens posem en marxa per teixir sinergies i col·laboracions amb la DO Terra Alta per treballar de forma conjunta pel sector vitivinícola de la comarca perquè l'entenem com un sector molt important i perquè volem tirar endavant projectes de forma inclusiva, amb la col·laboració i participació de tothom i sense duplicar recursos sinó tot el contrari, posant-los en comú i sumant esforços”, afirmava Neus Sanromà, presidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta.


Reactivació de la Taula d'Enoturisme

La reunió amb el sector vitivinícola de la Terra Alta també ha servit per anunciar la reactivació de la Taula d'Enoturisme, una iniciativa empresa pel Consell Comarcal en què la DOTA hi va participar de manera activa i que va culminar al gener del 2019 amb la presentació d'un catàleg que presentava l'oferta enoturística del territori. El canvi que suposarà, però, la reactivació d'aquesta taula que es preveu que es posi en marxa aquest estiu és que ara el projecte el liderarà la DOTA i serà exclusiu pels cellers inscrits a la denominació d'origen. Tot i això, també en formaran part membres d'altres sectors, com el de l'hosteleria.


Por: Redacció

Foto: EbreActiu