Mas de Barberans, el poble de la pauma

CAT | ES


El Consell Comarcal de la Terra Alta organitza unes jornades tècniques professionals del sector oleícola de la comarca

Tindran lloc del 21 al 28 de novembre, en el marc de la XXIII Festa de l’Oli de la Fatarella

Etiquetes   jornades, oleoturisme, de la terra, oove, agricultura, DO oli Terra Alta

Publicat el16/11/2022

El Consell Comarcal de la Terra Alta organitza unes jornades tècniques professionals del sector oleícola de la comarca | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Oliveres a la Terra Alta. Foto: EbreActiu


Del 21 al 28 de novembre, en el marc de la XXIII Festa de l'Oli de la Fatarella, el Consell Comarcal de la Terra Alta, a través del projecte Treball a les 7 Comarques – Terra Alta Més, organitza unes jornades professionals i d'assessoraments personalitzats dirigides al sector oleícola.

El dilluns 21 de novembre les Jornades arrencaran amb la xerrada «Com dinamitzar l'oleoturisme a la Terra Alta?», a càrrec de David Esteller de TourisLab i la presentació del projecte «Oleoturisme a les oliveres mil·lenàries del Territori Sénia», a càrrec de Tere Adell, gerenta de la Mancomunitat Taula del Sénia. El programa del primer dia de les jornades acabarà amb un tast guiat d'olis d'oliva verge extra (arbequina i empeltre) a càrrec de Marc Boldó, gerent de BioCaseres.

El matí de dimarts 21 de novembre, la Casa Ecològica de la Fatarella acollirà el showcooking Festa de l'Oli de la Fatarella, a càrrec del reconegut cuiner Sergi de Meià, cofundador del moviment Slow food Km 0 i president de la Fundació de l'Institut Català de Cuina i de la Cultura Gastronòmica. El xef cuinarà receptes amb productes de la Terra Alta que tindran l'oli d'oliva verge extra com a protagonista.

La finalitat d'aquesta jornada és la de promocionar els productes agroalimentaris locals entre els restauradors del territori i donar a conèixer de primera mà els seus productors. A més, també aprendrem a escandallar plats i a descobrir què es pot fer si es combinen bé els ingredients a les receptes.

A la tarda tindrà lloc un taller participatiu destinat a productors i elaboradors del web fetalaterraalta.cat realitzat per l'empresa Raiels conjuntament amb Dies d'Agost. L'objectiu és definir com comunicarla riquesa i qualitat del notre producte terraltí, però també el triple impacte que té el seu consum: econòmic, ambiental i social.

El programa continuarà el dilluns 28 de novembre a l'Escola Agrària de Gandesa, on es farà una xerrada a càrrec de Jordi Raventós i Lluís Ramis, de Cluster Development, consultora que va realitzar el programa de suport en la comercialització de l'oli d'oliva verge extra prèmium de la Terra Alta el 2019.

Aquestes jornades també contemplen una sessió de treball per avaluar i prioritzar possibles estratègies de futur en la comercialització de l'oli de la Terra Alta amb l'objectiu de realitzar assessoraments personalitzats per acompanyar als productors d'olis empeltre i/o altres agents locals vinculats a la cadena de valor de l'oli en el procés de disseny de nous productes d'oleoturisme o en el de millora dels existents. Es realitzarà un acompanyament individualitzat amb dues sessions de formació per a cada empresa. La primera es farà al centre productor i la segona, en format online (cada sessió tindrà, aproximadament, 2 hores de durada).

Aquesta acció ha estat subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc dels programes de suport al desenvolupament local.

Més informació i inscripcions aquí.


Per: Redacció

Foto: EbreActiu

comparteix-ho