Lo Sirgador, llagut turÝstic. Activitats al riu Ebre i a la Via Verda

CAT | ES


Conscienciar sobre la importÓncia del sector primari catalÓ i la qualitat del seus productes

El Departament dĺAgricultura llenša una campanya per posar en valor els aliments produ´ts a Catalunya i la importÓncia de garantir lĺaccÚs a una alimentaciˇ sana, segura i de qualitat, aixÝ com re-connectar el mˇn rural amb el mˇn urbÓ

Etiquetes   productes km0, productors de proximitat, agricultura, ramaderia, sector pesquer, ribera ebre, terres ebre, catalunya

Publicat el12/12/2019

Conscienciar sobre la importÓncia del sector primari catalÓ i la qualitat del seus productes | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentaciˇ, Teresa JordÓ, acompanyada del director general d’Alimentaciˇ, Qualitat i Ind˙stries AgroalimentÓries, Carmel M˛dol, ha presentat avui a Lleida una campanya de publicitat institucional adrešada a tota la ciutadania de Catalunya per conscienciar-los sobre la importÓncia del sector primari en el si de l'economia i sobre la qualitat dels productes agroalimentaris produ´ts a Catalunya.

ôVolem explicar a tota la ciutadania, per˛ sobretot a la que es concentra en els nuclis urbans, que entre un ciutadÓ i un bistec hi ha un ramader, entre un ciutadÓ i un calamar hi ha un pescador. Cal tornar a re-connectar el mˇn rural amb el mˇn urbÓ. S'ha de difondre que aquests dos mons no estan separats, a´llats, sinˇ, ben al contrari, formen part del mateix sistema, del mateix projecte de societat i de paÝsö, ha afirmat la consellera.

Es tracta d'una campanya de gran abast adrešada a tots els ciutadans i les ciutadanes de Catalunya, per˛ que vol interpelĚlar mÚs directament el p˙blic urbÓ, ja que Ús el que estÓ mÚs allunyat del mˇn rural. Es difondrÓ a partir d’avui i durant aquestes fetes de Nadal mitjanšant canals de televisiˇ amb abast arreu del territori i cadenes i grups de televisiˇ local, i tambÚ rÓdios, diaris, xarxes socials i anuncis a l'exterior.


Conscienciar sobre la importÓncia del sector primari catalÓ i la qualitat del seus productes | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Per rodar l'espot i per a la imatge grÓfica de la campanya, hi han participat personatges reals, gent del sector, com la Gl˛ria Juanals, una pagesa de Calonge (Baix EmpordÓ) o la Cristina Pedret, ramadera de Mˇra d'Ebre (Ribera d'Ebre), totes dues integrants de l'Associaciˇ de Dones del Mˇn Rural; Pedret, a mÚs, Ús membre de l'Associaciˇ de Ramaders de Cabrum de Catalunya (ARCC). El pescador Ús en Josep Antoni Cruz, de Palamˇs (Baix EmpordÓ).

A part de l'anunci general, en suport grÓfic, l'anunci tambÚ s'ha adaptat per poder tractar tres temes d'interŔs per al Departament: Peix de Llotja, segell de proximitat, i distintius de qualitat Indicaciˇ GeogrÓfica Protegida (IGP) i Denominaciˇ d'Origen Protegida (DOP).


Els productes locals i la cohesiˇ territorial, a debat

Aquesta campanya s'emmarca en el gran debat de paÝs que s'ha obert en el Consell CatalÓ de l'Alimentaciˇ per posar en valor els aliments produ´ts a Catalunya i la importÓncia de garantir l'accÚs a una alimentaciˇ sana, segura i de qualitat, i tambÚ la cohesiˇ territorial, que ha de permetre desenvolupar el Pacte Nacional per la PolÝtica AlimentÓria de Catalunya.

El Consell CatalÓ de l'Alimentaciˇ, que es va posar en marxa el passat mes de juny, ha de ser un f˛rum d'anÓlisi, debat i proposta sobre les qŘestions relacionades amb les polÝtiques agroalimentÓries: els reptes socials, ambientals, empresarials i tecnol˛gics.

TambÚ amb la voluntat d'incidir especialment en la relaciˇ entre els consumidors i la gastronomia, el Departament treballa en la creaciˇ del Canal Aliments a la xarxa, amb l'objectiu que la ciutadania puguin informar-se sobre les tasques que desenvolupa el sector agroalimentari catalÓ i el desenvolupament del Pla de gastronomia de Catalunya, el qual ha de ser l'eina fonamental per definir el relat del sector agroalimentari catalÓ basat en tres eixos: productes, gastronomia i territori.

AixÝ mateix, amb l'aprovaciˇ aquesta legislatura de la Llei d'espais agraris, s'ha fet un pas endavant per definir quŔ sˇn els espais agraris i identificar aquells que tenen un alt valor, amb l'objectiu de preservar-los, i, d'altra banda, posar en funcionament un mecanisme que permeti mobilitzar al mÓxim les terres, amb transparŔncia i garanties, per tenir el mÓxim de superfÝcie agrÝcola en condicions de producciˇ i aixÝ avanšar en la sobirania alimentÓria, garantir la gestiˇ sostenible del medi i facilitar la incorporaciˇ de noves persones a l'activitat agrÓria per afavorir-ne el relleu generacional.


Conscienciar sobre la importÓncia del sector primari catalÓ i la qualitat del seus productes | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Per: Redacciˇ

Foto: Cedides

comparteix-ho