Agenda d’activitats juliol a l’Hospitalet de l’Infant

CAT | ES


La Confraria de Pescadors de l'Ametlla de Mar i Plàncton Diving posen en marxa una prova pilot d'instal·lació de sepieres

L’objectiu del projecte és regenerar i recuperar la reproducció de sèpies i calamars que habiten a la costa calera

Etiquetes   natura, ametlla de mar, mar de lebre, pesca, baix ebre, terres ebre,

Publicat el31/5/2022

La Confraria de Pescadors de l’Ametlla de Mar i Plàncton Diving posen en marxa una prova pilot d’instal·lació de sepieres | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Voluntaris preparant les sepieres


La Confraria de Pescadors de l'Ametlla de Mar i Plàncton Diving van iniciar la passada setmana una prova pilot d'instal·lació de sepieres, -col·lectors d'ous de cefalòpodes-, amb la voluntat de regenerar i recuperar la reproducció de sèpies i calamars que habiten a la costa calera. El projecte anomenat “Cala-Sèpia” compta amb la col·laboració de diverses persones voluntàries que aniran fent un seguiment d'ambdues espècies.

Els voluntaris han estat elaborant les sepieres, unes incubadores fetes per branques de llentiscle i lligades en un centenar de metres de corda, perquè les poblacions de sèpies i calamars puguin posar-hi els seus ous i reproduir-se. Les sepieres s'han s'instal·lat al fons del mar, a uns 5 metres de profunditat i en dos punts diferents, un situat entre la Cala Vidre i el cap de Sant Jordi i un altre, entre Cala Calafató direcció Cala Llobeta.

A causa dels temporals, els pescadors han notat una disminució d'ambdues espècies, per això es vol recuperar els caladors, sobretot en poca fondària. Una prova pilot que està inspirada en un projecte pioner de la Costa Brava, el Projecte Sèpia, però també segueix formes ja conegudes i dutes a terme antigament pels mateixos pescadors.

Durant els pròxims mesos, submarinistes voluntaris faran immersions en aquests dos punts, per fer un seguiment de les sepieres'i avaluar si funcionen i s'obtenen els resultats esperats.

El projecte també ha rebut la col·laboració de l'Ecotros i l'autorització de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims.


Font i foto: La Cala RTV


comparteix-ho