Bocabadats, cicle d’espectacles infantils de Benicarló

CAT | ES


El confinament municipal aboca l'hostaleria rural a abaixar temporalment la persiana per falta de clients

Els empresaris de les comarques menys poblades reclamen mesures d’abast comarcal o de regió sanitària. Consideren que, tal com s’han decidit, les restriccions beneficien els negocis de les ciutats i aboquen a la ruïna els de les zones rurals, que depenen de l’arribada de gent d’altres indrets

Etiquetes   turisme, turisme rural, covid19, priorat, terres ebre

Publicat el8/1/2021

El confinament municipal aboca l’hostaleria rural a abaixar temporalment la persiana per falta de clients | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Establiments de restauració tancats a l'Ampolla, al Baix Ebre


Indignació i preocupació entre els hostalers de les zones menys poblades del país pel confinament municipal que va entrar en vigor ahir dijous. Empresaris de les Terres de l'Ebre i del Priorat consultats per l'ACN deploren que el Govern hagi adoptat novament mesures homogènies arreu del país. "No és el mateix tancar Barcelona que Falset, no té una dimensió equitativa", es queixa el president de Priorat Enoturisme, Roger Felip. Les noves mesures, sumades a les restriccions horàries ja vigents, faran que molts negocis abaixin temporalment la persiana per falta de clientela. El sector hostaler es reunirà dilluns amb el conseller d'Empresa, Ramon Tremosa, amb l'esperança que l'executiu accedeixi a flexibilitzar els confinaments.

Els empresaris de les comarques menys poblades reclamen mesures d'abast comarcal o de regió sanitària. Consideren que, tal com s'han decidit, les restriccions beneficien els negocis de les ciutats i aboquen a la ruïna els de les zones rurals, que depenen de l'arribada de gent d'altres indrets.

Això ha fet que la meitat dels restaurats adherits a Priorat Enoturisme ja hagi decidit abaixar la persiana de forma temporal. "Tenim molt poca població als municipis i no arribem", explica el seu president, Roger Felip, per qui tot el conjunt de noves mesures esdevé "un confinament encobert" i, en conseqüència, caldria articular les corresponents ajudes.

La presidenta de l'Associació d'Hostaleria de les Terres de l'Ebre, Juani Piñana, diu que també hi ha molta "indignació" al territori perquè el Govern ignora les demandes d'aplicar confinaments comarcals o per regions sanitàries. "Per Nadal hem anat treballant bé, però la crua realitat ve a partir de dijous perquè serà zero, no es treballarà res i moltes famílies se n'aniran a la ruïna", avisa.

La situació del sector, afegeix Piñana, és molt crítica i aquestes noves restriccions podrien acabar de rematar molts negocis de forma definitiva. La portaveu de l'hostaleria ebrenca insisteix que no és el mateix tancar pobles com l'Ampolla, amb 3.000 habitants, que una gran ciutat. Per això, dilluns que ve els gremis d'hostaleria de tot Catalunya es reuniran amb el conseller Tremosa per mirar d'aconseguir una rectificació del Govern.


Per: ACN

Foto: Ajuntament de Sant Jaume