Eports Ample de Banda i Internet

CAT | ES


Comencen les obres de conservació i restauració al poblat iber del Puig de la Nau de Benicarló

El jaciment és una de les joies del patrimoni arqueològic de Benicarló

Etiquetes   natura patrimoni, arqueologia, benicarlo, baix maestrat

Publicat el17/7/2018

Comencen les obres de conservació i restauració al poblat iber del Puig de la Nau de Benicarló | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


La passada setmana van començar els treballs de conservació i restauració del poblat iber del Puig de la Nau, una de les joies del patrimoni arqueològic de Benicarló. Les obres, que compten amb una inversió de 20.000 euros, permetran consolidar els murs de les zones més afectades per la degradació i evitaran que l'erosió deguda a l'acció dels agents mediambientals afecte l'estat de conservació del jaciment.

El poblat, que està declarat com a Bé d'Interés Cultural, gaudeix de la màxima protecció legal i és per això que periòdicament es porten a terme treballs de conservació, per tal de no posar en perill la seua integritat. El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Benicarló, Josep Barberà, durant la visita als treballs va detallar que «a més de les actuacions de conservació i consolidació, també es renovaran els trams de la tanca perimetral que estan en mal estat». Sobre el gruix de les obres, la restauradora Núria Albalat, assenyalava que «estem actuant sobre zones molt degradades, tapant esquerdes i assegurant pedres, per tal que els agents mediambientals no continuen erosionant els murs i rebaixant-ne l'alçada». «Si ara tenim 1,5 metres de mur i no actuem, en poc temps ens trobarem amb murs de 0,5 metres, i això ja serà irrecuperable», afirmava la restauradora.

El jaciment del Puig de la Nau és un dels poblats més ben conservats del nord del País Valencià i el sud de Catalunya i juntament amb el del Mas de Fabra (descobert el 2015), converteixen a Benicarló en un referent de la cultura ibera, amb la importància que això suposa a nivell turístic, cultural i històric.

Actualment, l'Ajuntament de Benicarló està fent les gestions amb els propietaris dels terrenys on està ubicat el jaciment per tal d'adquirir la parcel·la i posar-la en valor.


Foto Ajuntament de BenicarlóFestes de Sant Joan i Sant Pere. Hospitalet de l’Infant del 21 al 30 de juny

comparteix-ho