XXIV Festa de l’Oli de la Fatarella. 8 i 9 de desembre de 2023

CAT | ES


Comencem les XIX Jornades Citrícoles d'Alcanar

Aquesta tarda es dóna el tret de sortida a les jornades, que s’allargaran fins al dijous, 25 de novembre

Etiquetes   de la terra, citrics terres ebre, cítrics, agricultura, jornades, terres ebre, alcanar

Publicat el22/11/2022

Comencem les XIX Jornades Citrícoles d’Alcanar | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Un any més, el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Alcanar, organitza les Jornades Citrícoles d'Alcanar, un referent en el món de la citricultura, que arriben a la vint-i-novena edició. Aquesta tarda es dóna el tret de sortida a les jornades, que s'allargaran fins al dijous, 25 de novembre.

Tal com explica Jordi Monfort, regidor d'Agricultura de l'Ajuntament d'Alcanar: "Estem parlant d'unes jornades totalment consolidades i d'un referent tècnic al territori i el país. Aquesta trobada citrícola aplega tècnics, productors i administracions públiques per tractar temes d'interès per al sector citrícola. Per tant, un any més, animem a tothom a participar-hi".

Rosabel Arbó, directora de l'Oficina Comarcal del Departament d'Acció climàtica al Montsià, explica que les jornades d'enguany "les hem centrat en la reforma de la PAC, que entrarà en vigor l'any 2023. Els temes que tractarem enguany s'engloben dins d'aquesta reforma: sostenibilitat i fitosanitaris, l'estalvi energètic per la conjuntura actual. I l'últim dia explicarem cap on anirà i com afectarà la PAC al sector dels cítrics".

Per la seua banda, Jesús Gómez, director dels Serveis Territorials a les Terres de l'Ebre, afegeix que "aquest nou període de la PAC sempre hi ha modificacions i és important estar el dia. Cada any treballem en aspectes nous, però en aquesta ocasió també abordarem els preus de l'electricitat que preocupa molt al sector. Volem posar sobre la taula la possibilitat de plantejar compres conjuntes per tal de combatre els costos de producció, que van a l'alça".

La reforma de la PAC 2023-2027 es basa en la consecució de resultats concrets relacionats amb els objectius dels 3 pilars de la sostenibilitat. Aquests objectius estan centrats en aspectes econòmics, mediambientals i socials que es complementen en un objectiu transversal comú per mantenir el suport a les explotacions i a la vegada facilitar la viabilitat econòmica.

En aquest sentit, en les jornades d'aquest any abordarem temes com l'estalvi energètic, les normatives de l'ús sostenible de fitosanitaris i com afectarà aquesta reforma al sector dels cítrics.

Descarrega la programació de les XXIX Jornades Citrícoles d'Alcanar

Les inscripcions es poden fer a través de RuralCat. Per a més informació es pot contactar amb l'Oficina Comarcal del Montsià (amontsia.daam@gencat.cat).


Per: Redacció

Foto: EbreActiu