Temporada Alta. Turisme la Ràpita

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#5/26/2022#) AND (caducitat>=#5/26/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Comença la distribució de planter de varietats agrícoles tradicionals al Parc Natural de Montsant

En el marc del projecte Biodiversitat Cultivada, aquesta setmana es repartiran sobretot planters d’enciam, tomàquet i pebrot entre més d’una cinquantena de professionals i persones interessades, amb el suport del Banc de Terres del Consell Comarcal del Priorat, la Fundació Miquel Agustí i l’associació La Safranòria

Etiquetes   natura entorn, agricultura, serra montsant, priorat, parc natural serra montsant

Publicat el24/4/2020

Comença la distribució de planter de varietats agrícoles tradicionals al Parc Natural de Montsant | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


Professionals del sector agroalimentari i persones interessades començaran a rebre aquesta setmana les llavors i el planter de varietats tradicionals del Parc Natural de Montsant i del Priorat, per a la temporada primavera-estiu del 2020.

La iniciativa s'emmarca dins del projecte de Biodiversitat Cultivada, que es desenvolupa amb el suport del Banc de Terres del Priorat del Consell Comarcal, la Fundació Miquel Agustí i l'associació La Safranòria, des del 2017, amb l'objectiu de recuperar productes de l'horta tradicionals i aprofitar el seu valor afegit, tant des del punt de vista de la singularitat de varietats, com per la diversificació del sector agrícola local.

Igualment que en la temporada primavera-estiu i tardor-hivern del 2019, enguany la distribució d'aquests planters estava prevista en un acte públic amb la previsió d'una setantena de persones assistents. Tanmateix, les limitacions imposades com a conseqüència de l'emergència sanitària de la COVID-19, han obligat a modificar els plans inicials.

Així, la distribució s'ha organitzat mitjançant 13 punts per arribar a tots els municipis del Parc Natural del Montsant i la comarca del Priorat, evitant al màxim el nombre de desplaçaments i extremant les mesures de seguretat derivades de l'emergència sanitària. Així, aquelles persones que han sol·licitat planter de temporada, l'hauran de recollir en un d'aquests 13 punts habilitats.

S'espera arribar a una cinquantena de persones, entre professionals i particulars, que ja han mostrat el seu interès en rebre les llavors i el planter de varietats tradicionals aquesta temporada. Són sobretot d'enciam, tomàquet i pebrot, de les varietats següents:

  • Enciam carxofeta 
  • Enciam maravilla 
  • Enciam del sucre 
  • Pebrot de la Bisbal 
  • Tomàquet pebrot 
  • Tomàquet corsega 
  • Tomàquet cor de bou


Per: Redacció

Fotos: Cedida