Roquetes.  Muntanya, ciència i tradició

CAT | ES


Comença la campanya de la “Carxofa de Benicarló”

El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida (CRDOP) "Carxofa de Benicarló" augura una bona campanya tant en qualitat com en demanda

Etiquetes   de la terra, carxofa de benicarlo, benicarlo, vinaros, peniscola, agricultura, calig

Publicat el20/11/2020

Comença la campanya de la “Carxofa de Benicarló” | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... El president de la CRDOP "Carxofa de Benicarló", Francesc Lluch


El Consell Regulador de la Denominació d'Origen Protegida (CRDOP) "Carxofa de Benicarló" donava el tret de sortida a la campanya de Carxofa 2020-21 aquest dimarts 17 de novembre. Amb una superfície de 230 hectàrees de cultiu repartides entre les quatre poblacions que integren la Denominació d'Origen, és a dir, Benicarló, Càlig, Peníscola i Vinaròs, es preveu una bona campanya, avalada per la gran qualitat del producte benicarlando.

El president, Francisco Lluch, ha ressaltat "l'enorme implicació dels productors i magatzems inscrits per adaptar-se a les normes de prevenció que ens està exigint aquesta pandèmia" i els convida a seguir treballant "perquè la Carxofa de Benicarló continuï sent un referent de qualitat".

En l'actualitat hi ha 255 parcel·les inscrites a la DO Benicarló, i cinc són els magatzems que hi pertanyen: Fruites i Verdures Vamp, Sat Senar, Caldés, Frudex, Benihort i Fruits Belgi. Tots ells comercialitzen el producte, tant en el mercat nacional com en l'internacional, fent arribar la Carxofa de Benicarló a la restauració i a les cuines de moltes llars.

Segons dades del Consorcio Alcachofa de España, coincidint amb l'expansió de la pandèmia es va produir un augment de vendes de carxofa, ja que el consumidor té com a referent la dieta mediterrània i busca aliments saludables. El president de l'CRDOP Carxofa de Benicarló espera també que "en aquesta campanya hagi una bona demanda i això repercuteixi en uns bons preus per als nostres agricultors i tots sortim beneficiats".


Per: Redacció

Foto: Cedida

Comença la campanya de la “Carxofa de Benicarló” | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...