butlletí EbreActiu

CAT | ES


La comarca del Montsia se suma a Benvingut a Pagès, la festa de la pagesia catalana

Dos explotacions agràries, restaurants i allotjaments del Montsià participen aquest cap de setmana en la 8ena Edició de ’Benvinguts a Pagès’

Etiquetes   vida activa, turisme, pagesia, montsia, terres ebre

Publicat el25/9/2023

La comarca del Montsia se suma a Benvingut a Pagès, la festa de la pagesia catalana | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Durant el cap de setmana es podrà visitar l'olivera Farga I, un imponent arbre de 1702 anys, al terme d'Ulldecona


Dos explotacions agràries, cinc restaurants, un allotjament i una activitat complementària són els participants en la vuitena edició del programa ‘Benvinguts a Pagès' al Montsià. Aquesta Festa de la pagesia catalana tindrà lloc arreu de tota Catalunya el proper cap de setmana, 30 de setembre i 1 d'octubre.

Aquest programa és iniciativa del departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i d'Empresa i Treball, de la Generalitat de Catalunya, amb el qual col•labora el Consell Comarcal del Montsià i d'altres entitats comarcals.

A les empreses participants se'ls hi facilita material promocional per indicar i distribuir a les seves explotacions durant aquest cap de setmana, en la qual obriran les portes de les seves explotacions i activitats als visitants. Aquests podran veure com es treballa i viu de pagès, a més de descobrir i gaudir els productes que s'hi elaboren; fomentant d'aquesta manera el consum de proximitat.

Des del Consell Comarcal del Montsià volem agrair a les empreses participants la seva implicació en aquesta iniciativa que contribueix a promocionar el món agroalimentari de la comarca.

‘Benvinguts a Pagès' s'emmarca amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides, el Pacte Verd i el pla estratègic de l'alimentació de Catalunya en els àmbits de la promoció de la sostenibilitat, la biodiversitat, la producció d'aliments de proximitat i la viabilitat del sector.

Les explotacions participants són Negret SCP i Porta i Ferré SAT; l'allotjament és la Llansola 1921, l'activitat complementària és Conficon Turisme i Tradicions i els restaurants Can Batiste, Petit Cafè, Tamashi, Càmping Alfacs i Tenis Serramar.

Per tal de visitar les explotacions, de forma gratuïta, cal reservar prèviament l'entrada al web: www.benvingutsapages.cat.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho