Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


La clementina protagonitza durant un mes l'oferta gastronòmica dels restaurants d'Alcanar

Des del passat 19 de novembre i fins al 19 de desembre, sis restaurants canareus participen a les XXVII Jornades Gastronòmiques de la Clementina

Etiquetes   de la terra, citrics terres ebre, clementines, jornades gastronomiques, alcanar, montsia, terres ebre

Publicat el22/11/2021

La clementina protagonitza durant un mes l’oferta gastronòmica dels restaurants d’Alcanar | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Amb l'arribada del fred els clementiners s'omplin de fruita i els fogons dels restaurants canareus comencen a dissenyar els seus plats amb aquest ingredient tan especial. Del 19 de novembre al 19 de desembre se celebren les XXVII Jornades Gastronòmiques de la Clementina a sis restaurants del municipi.

Les Jornades Gastronòmiques permetran a la ciutadania i persones visitants tastar els millors plats amb un toc cítric, siguen entrants, peix, carn, arrossos, dolços o begudes, elaborats pels sis restaurants participants: Casa Esquerra, Can Manel, La Costa, La Marinada, Les Palmeres i Citrus del Tancat.

Les possibilitats de la clementina als fogons són molt àmplies i inclouen tant la cuina tradicional d'Alcanar com les creacions més agosarades de la cuina d'autor. Àngel Llasera, portaveu del Col·lectiu, destaca que aquestes Jornades "incentiven la innovació culinària, gràcies a la versatilitat i al gust peculiar de la pell i la dolçor d'aquest cítric".

I com cada any, les Jornades Gastronòmiques de la Clementina també volen donar suport i reconeixement al sector primari i, en concret, al citrícola, un pilar de l'economia canareva. Jordi Monfort, regidor d'Agricultura i Turisme, recorda que un dels objectius de les Jornades és "impulsar la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Clementines de les Terres de l'Ebre per a posar en valor el nostre producte i incentivar el consum de cítrics arreu del país".

Per tant, aquestes jornades són, també, un homenatge al sector citrícola. "Cada persona catalana consumeix de mitjana 27 quilos de cítrics a l'hivern. Si es poden consumir de les Terres de l'Ebre, el sector no necessitarà exportar-ne", recorda Joan Roig, alcalde d'Alcanar.

Precisament aquesta passada setmana es van celebrar al municipi les jornades tècniques dels cítrics, un referent en el món citrícola, que, en paraules de Monfort, "tenen com a objectiu potenciar la transferència de coneixements i fomentar el debat en el sector davant els importants reptes que afronta".

En aquest enllaç es poden consultar els menús de les jornades.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho