23è Cap de Setmana Ibèric

CAT | ES


El Circuit de curses per muntanya arrenca fort amb «Lo Pastisset» de Benifallet

Sense cap mena de dubte la cursa «Lo Pastisset» de Benifallet, del 28 de gener, es presenta com una de les curses per muntanya més dures de les Terres de l‘Ebre per al 2018. A només 3 dies per tancar les inscripcions, ja superen les 400 inscripcions en una jornada de muntanya amb 6 modalitats, entre les que destaca la cursa absoluta amb 28 Km i 1.600 metres de desnivell positiu.

Etiquetes   cursa per muntanya, benifallet, baix ebre, terres ebre

Publicat el22/1/2018

Comença el Circuit de Curses per Muntanya de les Terres de l'Ebre del 2018 amb la 9a Cursa Lo Pastisset de Benifallet (Baix Ebre), que tindrà lloc el proper 28 de gener organitzada per l'Associació Esportiva Fent Sendera.

Com en edicions anteriors hi ha fins a sis modalitats perquè els participants puguin triar la que més s'adapti a les seves preferències per passar un matí a la muntanya. La prova reina és la cursa absoluta puntuable al Circuit ebrenc amb 28 Km i 1.600 metres de desnivell positiu, sense dubte una de les curses més dures de tot el circuit del 2018. Les altres dues modalitats que també puntuen al Circuit seran la cursa júnior, amb 18 Km i un desnivell acumulat de 960 metres; i la cursa cadet amb 12 Km i 490 metres de desnivell. A més també hi haurà cursa curta, no puntuable al Circuit, que transcorrerà pel mateix itinerari que la cursa júnior, i dues possibilitats amb la marxa, la cursa que compatirà recorregut amb la cursa cadet i la marxa llarga amb 14,8 Km i 577 metres de desnivell.

El Circuit de curses per muntanya arrenca fort amb «Lo Pastisset» de Benifallet | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Participants de «Lo Pastisset» 2016 remuntant el barranc del MasUn recorregut dur i espectacular entre l'Ebre i la serra de Cardó

Pel que fa a la cursa absoluta, transcorrerà entre el poble de Benifallet i la Creu de Santos (o Xàquera) el punt més alt de la serra de Cardó, passant per llocs com el tram tècnic del barranc de Mas, el mas de Pistatxa, mas Mollet, racó de Costumà, la cova Culla, al mas de Monclús, ja en plena serra de Cardó es passarà per la Carrasca Dolça, el coll de Murtero, la font de l'Oliver, la Creu de Santos (942 m.), ja de baixada passaran per la Cassola del Diable, la cova Lluminosa, diverses ermites de la zona, passant a tocar del balneari de Cardó, los Domenges, repetint el tram del mas de Monclús fins al racó de Costumà, per a seguir pel camí de la Feixa, el mas de Tite, el coll del Motxo, el camí de Fontelles i Miralles, per enfilar cap a la línia de meta ja a Benifallet entrant al poble pel carrer de l'Ermita.

El Circuit de curses per muntanya arrenca fort amb «Lo Pastisset» de Benifallet | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...La cova Lluminosa veurà passar els corredores de «Lo Pastisset» de Benifallet


Entre els més de 150 inscrits a la cursa absoluta, a manca de 3 dies per tancar les inscripcions (el 24 de gener), han confirmat la seva assistència els actuals campions del Circuit de Curses per Muntanya de les Terres de l'Ebre, els corredors del Club BTT Montbike Amposta, Lluisma Mas i Eva Cris Llobat; la corredora de nivell internacional Ragna Debats (CEM La Cameta Coixa Merrel) que ve de guanyar el circuit ultra de l'Skyrunning World Series 2017, campiona del món en raquetes de neu, quarta a Transvulcania, segona a la copa del món Overall, tercera a la copa del món Sky; Pere Aurell (CEM La Cameta Coixa Merrel) amb molt bona temporada al 2017 quedant 7è a la Copa del Món Ultra, 4t a la Copa del Món Extreme i 2n a la Copa del Món Overall, Pol Vilà (Borges Trail), Jessed Hernandez (Team Inverse-Innov8). Tot i que just comença la temporada, sense dubte, aquests noms ja sonen per ocupar places de podi. A més, entre els inscrits es veuen corredors i corredores que tornen al Circuit, després d'un descans més o menys llarg durant el 2017, i altres que tornen a confiar amb les curses de les Terres de l'Ebre.


No tot és córrer i caminar: Lo Pastisset Solidari

A més de la vessant esportiva, Lo Pastisset de Benifallet també té una cara solidària, amb «Lo Pastisset Solidari» amb un seguit d'activitats en les que poden col·laborar els participants i acompanyants per a recaptar fons per la Lliga Contra el Càncer de les comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre , recollir roba i material esportiu per a Creu Roja Tortosa.


Arrenca el Circuit 2018

Passats un parell de mesos des que va acabar la temporada 2017, amb Lo Pastisset arrenca el Circuit de Curses per Muntanya de les Terres de l'Ebre, que enguany presenta 14 curses, totes puntuable. Aquest és el calendari del Circuit ebrenc per al 2018:

 • 28 de gener: 9a Cursa Lo Pastisset, Benifallet (Baix Ebre)
 • 25 de febrer: 5a Cursa dels Biberons, Pinell de Brai (Terra Alta).
 • 11 de març: 10a Cursa La Cameta Coixa, Miravet (Ribera d'Ebre)
 • 25 de març: 11a Cursa Serra de les Fites, La Pobla de Massaluca (Terra Alta)
 • 7 d'abril: 8a Marató de La Fageda, La Sénia (Montsià)
 • 6 de maig: 9a Cursa de Panxampla, Alfara de Carles (Baix Ebre)
 • 27 de maig: 18a Cursa de la UEC Tortosa (Baix EbrE)
 • 2 de juny: 9è Km Vertical Roquetes (Baix Ebre)
 • 11 d'agost: 3a Cursa de l'Airosa, Mas de Barberans (Montsià)
 • 11 de setembre: 12a Cursa Vila de Falset (Priorat)
 • 30 de setembre: 12a Pujada al Montsià, Alcanar (Montsià)
 • 13 d'octubre: 10è Duextrem, Amposta (Montsià)
 • 4 de novembre: 9a Cursa Camí de Sirga, Móra d'Ebre (Ribera d'Ebre)
 • 18 de novembre: 9a Cursa de les Roques, Horta de Sant Joan (Terra Alta)