DOS PEDRES FONTCALDA. GASTROESPAI - Gandesa (Terra Alta)

CAT | ES


Cinquena edició de la Festa de l'Ametlla de la Pobla de Massaluca

La Festa va aplegat centenars de persones, que van poder visitar un mercadet de productes artesanals i d’aliments de proximitat, i una mostra d’oficis antics, amb la presència de terrissers, canyisseres, fiiladores, picapedrers..., entre altres activitats

Etiquetes   gastronomia km 0, productes km0, ametlla, pobla massaluca

Publicat el20/8/2018

Cinquena edició de la Festa de l’Ametlla de la Pobla de Massaluca | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


La Pobla de Massaluca va celebrat ahir diumenge 19 d'agost la cinquena edició de la Festa de l'Ametlla, un certamen que vol potencial un dels principals productes agroalimentaris típics de la localitat de la Terra Alta. La Festa va aplegat centenars de persones, que van poder visitar un mercadet de productes artesanals i d'aliments de proximitat, i una mostra d'oficis antics, amb la presència de terrissers, canyisseres, fiiladores, picapedrers..., entre altres activitats.

La inauguració de la festa va anar a càrrec de Xavier Vela, president del sindicat agrari Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC). Vela, pagès de la població veïna de Corbera d'Ebre, va fer el seu pregó parlant del bon moment i les perspectives de futur del conreu de l'ametlla, un producte que cada cop gaudeix de més demanda en els mercats internacionals i, per tant, amb bones perspectives de futur a curt i llarg termini.

Durant tota la jornada va estar obert el mercadet artesanal i es van efectuar activitats complementàries, com una visita al sindicat agrari o un dinar de germanor. També cal destacar una petita exposició de maquinària agrícola, on es va poder contemplar el primer tractor que va existir al municipi, donat per la família Mateu a l'Ajuntament, i restaurat gratuïtament perl veí de la Pobla Pere Espanyol.

La festa va congregardiversos alcaldes de la comarca, encaçalats per Antoni Ferré, alcalde de la Pobla de Massaluca, i Carles Luz, president comarcal.


Foto Consell Comarcal Terra Alta