CAT | ES
Les viles marineres d’Alcanar, l’Ametlla de Mar, l’Ampolla i Sant Carles de la Ràpita, amb l’impuls del Patronat de Turisme de la Diputació a les Terres de l’Ebre, promocionaran el consum d’aquest crustaci a través de menús gastronòmics que es podran degustar del 7 de febrer a l’1 de març
Etiquetes gastronomia km0, producte proximitat, galeres, turisme, alcanar, les cases alcanar, sant carles de la rapita, ametlla de mar, l’ampolla, terres ebre
Publicat el28/1/2020
Una cinquantena de restaurants dels municipis d'Alcanar, l'Ametlla de Mar, l'Ampolla i Sant Carles de la Ràpita participaran enguany en les VII Jornades Gastronòmiques de la Galera de les Terres de l'Ebre entre els dies 7 de febrer i 1 de març. Es tracta d'una iniciativa dels ajuntaments dels quatre municipis que pertanyen al programa viles marineres, conjuntament amb el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona a les Terres de l'Ebre.
Els restaurants participants oferiran menús gastronòmics on la galera serà protagonista i es maridarà amb vins de la DO Terra Alta i altres productes locals i de qualitat com l'arròs, la carxofa o l'oli d'oliva verge. Les diferents propostes gastronòmiques inclouran menús amb un ventall de preus que anirà dels 25 als 45 euros.
Escapades amb allotjament, menú gastronòmic i experiències
Coincidint amb aquest esdeveniment culinari, hi haurà la possibilitat d'adquirir paquets turístics que inclouen un menú i també l'allotjament en establiments hotelers dels municipis que hi participen. La intenció és que els visitants allarguin la seva estada i gaudeixin d'activitats, visites i experiències que s'han dissenyat especialment per a l'ocasió. La comercialització de les “escapades” durant les Jornades obre la possibilitat a potenciar el turisme de cap de setmana i contribueix a la desestacionalització de l'oferta turística.
Les VII Jornades tornaran a ser visibles a les xarxes, gràcies a un concurs fotogràfic a Instagram. Per participar-hi, els clients dels restaurants col·laboradors hauran de compartir una imatge del plat gastronòmic amb galera que hagin triat, utilitzant les etiquetes #JornadesGalera i #TerresdelEbre i localitzant l'establiment.
L'oferta d'escapades, així com la relació de restaurants col·laboradors, els menús que ofereixen, i les bases del concurs fotogràfic a Instagram es poden consultar en aquest enllaç.
Viles marineres i una identitat pròpia vinculada al mar
Alcanar, l'Ametlla de Mar, l'Ampolla i Sant Carles de la Ràpita formen part de les poblacions reconegudes per l'Agència Catalana de Truisme com a viles marineres. Aquesta marca reconeix els municipis que conserven viva la cultura lligada a les tradicions pesqueres i que han sabut mantenir els seus espais naturals i patrimonials, tot oferint experiències i vivències vinculades als valors de la vida marinera. Els quatre municipis de les Terres de l'Ebre que en formen part organitzen accions conjuntes que refermen el seu caràcter amb accions, entre d'altres, com l'organització de les Jornades Gastronòmiques de la Galera de les Terres de l'Ebre.
Per: Redacció
Foto: EbreActiu
EbreActiu.cat
Què és EbreActiu.cat
Contactar
Publicitat
Butlletí electrònic d'EbreActiu
Informació i avís legal
Política de cookies
Selecció d'enllaços: