Eports Ample de Banda i Internet

CAT | ES


Les cinc platges caleres amb bandera blava inicien el servei de vigilÓncia, salvament i socorrisme de Creu Roja

El servei, que es va iniciar el passat 1 de juliol, funcionarÓ fins al 31 dĺagost, en horari dĺ11 h del matÝ a 19 h de la tarda, tots els dies de la setmana

Etiquetes   turisme, platges, ametlla de mar, temporada estiu

Publicat el7/7/2021

Les cinc platges caleres amb bandera blava inicien el servei de vigilÓncia, salvament i socorrisme de Creu Roja | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... El servei funcionarÓ fins el 31 d’agost


El passat 1 de juliol es va posar en marxa el servei de servei de vigilÓncia, salvament i socorrisme de platges caleres a cÓrrec dels efectius de Creu Roja. La cobertura contempla oferir aquest servei a les cinc platges de bandera blava del municipi.

Fins al 31 d'agost les cinc platges amb bandera blava de l'Ametlla de Mar, disposaran de servei de vigilÓncia, salvament i socorrisme, a cÓrrec de Creu Roja a partir d'un conveni de colĚlaboraciˇ anual, que permet tenir coberta aquesta necessitat.

De fet, aquestes platges, Calafatˇ, Sant Jordi, Cala Forn, Pixavaques i l'Alguer, sˇn tambÚ les que mÚs afluŔncia de visitants tenen. L'horari de servei Ús de les 11 del matÝ a les 19,00 h, cada dia de dilluns a diumenge. Aquest any el dispositiu de Creu Roja estÓ format per 17 efectius amb torns de 10 socorristes, a mÚs d'una embarcaciˇ de Salvament MarÝtim amb patrˇ i mariner.

En els darrers anys s'ha reforšat la formaciˇ necessÓria per poder treballar a les platges. A Catalunya hi ha una formaciˇ reglada dins dels ensenyaments esportius amb un curs de Grau MitjÓ i un curs de Grau Superior de Salvament i Socorrisme.

Des de Creu Roja s'insisteix als usuaris en fer cas de les banderes de senyalitzaciˇ i les indicacions dels socorristes, i sobretot del perill de patir lesions greus que comporta el llanšament al mar des de punts elevats del roquer.


Font i foto: La Cala RTV 


comparteix-ho