Roquetes.  Muntanya, ciència i tradició

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/24/2022#) AND (caducitat>=#1/24/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Les cinc platges caleres amb bandera blava inicien el servei de vigilància, salvament i socorrisme de Creu Roja

El servei, que es va iniciar el passat 1 de juliol, funcionarà fins al 31 d’agost, en horari d’11 h del matí a 19 h de la tarda, tots els dies de la setmana

Etiquetes   turisme, platges, ametlla de mar, temporada estiu

Publicat el7/7/2021

Les cinc platges caleres amb bandera blava inicien el servei de vigilància, salvament i socorrisme de Creu Roja | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... El servei funcionarà fins el 31 d’agost


El passat 1 de juliol es va posar en marxa el servei de servei de vigilància, salvament i socorrisme de platges caleres a càrrec dels efectius de Creu Roja. La cobertura contempla oferir aquest servei a les cinc platges de bandera blava del municipi.

Fins al 31 d'agost les cinc platges amb bandera blava de l'Ametlla de Mar, disposaran de servei de vigilància, salvament i socorrisme, a càrrec de Creu Roja a partir d'un conveni de col·laboració anual, que permet tenir coberta aquesta necessitat.

De fet, aquestes platges, Calafató, Sant Jordi, Cala Forn, Pixavaques i l'Alguer, són també les que més afluència de visitants tenen. L'horari de servei és de les 11 del matí a les 19,00 h, cada dia de dilluns a diumenge. Aquest any el dispositiu de Creu Roja està format per 17 efectius amb torns de 10 socorristes, a més d'una embarcació de Salvament Marítim amb patró i mariner.

En els darrers anys s'ha reforçat la formació necessària per poder treballar a les platges. A Catalunya hi ha una formació reglada dins dels ensenyaments esportius amb un curs de Grau Mitjà i un curs de Grau Superior de Salvament i Socorrisme.

Des de Creu Roja s'insisteix als usuaris en fer cas de les banderes de senyalització i les indicacions dels socorristes, i sobretot del perill de patir lesions greus que comporta el llançament al mar des de punts elevats del roquer.


Font i foto: La Cala RTV