butlletí EbreActiu

CAT | ES


Ciclisme i BTT al Maestrat

El Centre BTT del Maestrat va ser el primer en crear-se a Aragó i compta amb dos punts d’acollida, un a Fortanete i un altre a Las Cuevas de Cañart

Publicat el19/6/2017

Ciclisme i BTT al Maestrat | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Ciclisme i BTT al Maestrat | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...El Maestrat, terra encara desconeguda per a molts, compta amb nombrosos actius que el fan atractiu per als visitants amants de la cultura i l’esport a la natura. La comarca s’ha esforçat per remarcar els recursos que té per oferir opcions d’oci i lleure a la natura per a tots els públics. Ja des de fa uns anys es manté i es millora l’extensa xarxa de senders de petit i gran recorregut, així com un conjunt de senders per a BTT que guien als visitants a llocs d’extrema bellesa que atresora aquest territori.

El Centre BTT del Maestrat va ser el primer a crear-se a Aragó amb l’objectiu d’incentivar el desenvolupament turístic, sostenible i respectuós amb el medi ambient de la comarca, diversificar l’oferta turística d’oci i natura, creant un producte de qualitat i competitiu i posicionar-lo a escala nacional, fent valdre el territori per on passen els recorreguts, dinamitzant recursos i atractius turístics, i desestacionalitzar i deslocalitzar els fluxos de visitants, canalitzant-los a les zones menys conegudes del territori.

Actualment hi ha una trentena de rutes: una verda (fàcil), nou roges (difícils) i dos negres (molt difícils). La majoria estan articulades a partir de dos punts d’acollida, un a Fortanete i un altre a Las Cuevas de Cañart, en els que els visitants trobaran serveis complementaris per facilitar la pràctica de la bicicleta: lloguer de bicicletes, zona d’aparcament, punts de rentat, dutxes, assegurances, etc.

Les rutes del Centre BTT són circulars i totes es troben senyalitzades en un sol sentit de circulació, amb trams que coincideixen en dos rutes.

Per altra banda, les carreteres del Maestat fan les delícies dels aficionats a la carretera, amb nombrosos ports de gran desnivell, com Villarroya, amb 1.705 m., Cuarto Pelado (Cantavieja), amb 1.659 m., Sollavientos (Allepuz), de 1,509 m., Tarrascón (Fortanete), amb 1.813 m., I el recentment nomenat per alguns aficionats com "l’Angliru d’Aragó", Sant Cristóbal (Pitarque), amb 1.467 m. Port de 5,5 quilòmetres però amb un 8,5% de desnivell.

Cal destacar que totes les rutes ofereixen una gran resistència física i tècnica, a causa de l’abrupte del territori.


Més informació: http://www.centrobttmaestrazgo.com


Ciclisme i BTT al Maestrat | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Ciclisme i BTT al Maestrat Ciclisme i BTT al Maestrat Ciclisme i BTT al Maestrat Ciclisme i BTT al Maestrat Ciclisme i BTT al Maestrat


comparteix-ho