Món Natura Delta de l´Ebre. Gaudeix de la màgia del Delta de l´Ebre

CAT | ES


El Cicle de Muntanya de la Diputació de Tarragona també es projectarà a Amposta

La programació de la 17a edició del cicle també inclou projeccions a Amposta, la Bisbal del Penedès, Reus i Montblanc

Etiquetes   vida activa, natura, amposta, cultura, terres ebre

Publicat el15/2/2024

El Cicle de Muntanya de la Diputació de Tarragona també es projectarà a Amposta | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Arrenca una nova edició del Cicle de Muntanya de la Diputació de Tarragona, cita de referència per als amants de l'alpinisme i l'escalada. A partir del 22 de febrer i fins al 21 de març, cada dijous a les 19 hores, l'Auditori Diputació acollirà sessions que combinaran la projecció de documentals i curtmetratges amb conferències a càrrec de reconeguts escaladors i alpinistes. Sota el títol "Alpinisme, repte i fascinació", el cicle enguany arriba a la 17a edició amb una programació que també inclourà projeccions a la Bisbal del Penedès, Reus, Amposta i Montblanc. L'entrada serà gratuïta amb invitació que caldrà recollir una hora abans al mateix Auditori.

El cicle s'inaugurarà el pròxim 22 febrer amb la conferència i la projecció d'Atracció instintiva, primera ascensió al Latok Thumb a càrrec de Miquel Mas i Marc Subirana. El 29 de febrer el cicle proposa la projecció de Traditional Alpinism (Alpinisme tradicional) de Simon Messner. 

Ladakh, gel en el Petit Tibet, el 7 de març, ens proposa la fascinació i la seducció d'endinsar-nos en aquest espai situat al nord de l'Índia fent frontera amb Pakistan a l'oest i el Tíbet ocupat per la Xina al nord.

Per primera vegada en la història, un equip de rodatge ha tingut accés a seguir la feina de l'Ang Nima i el seu equip de xerpes al Nepal. Una feina que el 14 de març es podrà veure al documental The Icefall doctor, dirigit per Sean Burch. Aquest documental ha estat premiat com a Millor Pel·lícula de Muntanya, Esports i Aventura Gorniskega Filma Festival a Eslovènia 2023.

El dijous 14 de març també es projectarà Love by all, the story of Apa Sherpa. Premiat amb el Best Culture Mountain Film a l'Internacional Mountain Film Festival de Vancouver (Canadà) el 2018, aquest curtmetratge explica la història d'Apa Sherpa, la persona que més vegades ha escalat l'Everest (21).

La cloenda del cicle tindrà lloc el 21 de març amb la conferència “Escalar l'Everest, un circ o un repte” a càrrec de Sito Carcavilla. Durant la seva intervenció, reflexionarà sobre la massificació que pateixen actualment les muntanyes de l'Himàlaia, especialment a l'Everest.


El Cicle de Muntanya descentralitza part dels continguts per arribar a tot el territori

Com en les darreres edicions, el Cicle de Muntanya projectarà continguts en altres municipis de la demarcació. En aquest sentit, el documental Ladhak, gel en el Petit Tibet també es podrà veure a Reus (12 de març), a la Bisbal del Penedès (13 de març), a Montblanc (15 de març) i Amposta (19 de març). D'aquesta manera, i sota el lema “la Muntanya es mou” es descentralitza part del contingut per tal que el Cicle pugui arribar a molta més gent.

Trobareu tota la informació sobre el Cicle de Muntanya 2024 a: https://www.dipta.cat/ciclemuntanyasuma’t al canal whatsapp d’EbreActiu


El Cicle de Muntanya de la Diputació de Tarragona també es projectarà a Amposta | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Per: Redacció

comparteix-ho