Restaurant L´Estany Casa de Fusta. Cuina tradicional deltaica

CAT | ES


El cicle Divendres DiVins arrenca el 5 de juliol a Miravet

Amb questa iniciativa el que es pretén és posar en valor els espais patrimonials del territori i lligar-los amb les denominacions d’origen de la terra i amb set propostes artístiques de les nostres contrades

Etiquetes   turisme, enoturisme, terra alta, ribera ebre, priorat

Publicat el27/6/2019

El cicle Divendres DiVins arrenca el 5 de juliol a Miravet | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Els directors dels serveis territorials de Cultura, Jordi Agràs, i d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Àngel Xifré, han presentat avui la sisena edició del cicle Divendes DiVins, una proposta que en els darrers sis anys ha unit sis denominacions d’origen vinícoles del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre -la DO Tarragona, la DO Penedès, la DO Conca de Barberà, la DOQ Priorat, la DO Terra Alta, la DO Catalunya- per fer-les maridar amb música en directe en diversos entorns patrimonials. En aquesta edició, i com a novetat, s’incorpora la figura de la DO convidada, que enguany serà la DO Costers del Segre. Els seus vins es podran degustar en un concert al Monestir de Vallbona de les Monges el proper 2 d’agost.

El cicle, organitzat pels serveis territorials dels dos departaments de la Generalitat junt amb l’INCAVI i les diferents DO participants, arrencarà el proper 5 de juliol al Castell de Miravet, a la Ribera d'Ebre, i durarà fins el divendres 16 d'agost, amb un darrer concert maridat a Prat de Compte (Terra Alta). Amb aquesta iniciativa el que es pretén és no només posar en valor els espais patrimonials del territori, sinó lligar-los amb les denominacions d'origen de la terra i amb set propostes artístiques de les nostres contrades.

La voluntat dels impulsors de la iniciativa ha estat des del primer moment potenciar tres aspectes diversos de les nostres comarques i convertir-los en un nou atractiu turístic i cultural durant el període estival: els espais patrimonials, els vins de les diferents denominacions d'origen i també els artistes del territori que oferiran una selecció de la seva feina, en molts casos creada de forma expressa per aquest cicle dels Divendres DiVins. 

Fins ara, s'han realitzat les activitats del Divendres DiVins en una trentena d'espais patrimonials de les nostres comarques i enguany s'ha volgut anar una mica més lluny i per això es va buscar una DO convidada, en aquest cas Costers de Segre, i un espai patrimonial molt vinculat també amb el Camp de Tarragona com és el Monestir de Vallbona de les Monges, que s'integra també a la ruta del Cister, al costat dels monestirs de Poblet i Santes Creus.

A banda de Vallbona de les Monges, Divendres DiVins permetrà conèixer i recórrer gràcies a visites guiades espais tan espectaculars com el Castell de Miravet, el recentment restaurat Mas Miró a Mont-roig del Camp, el petit municipi de Prat de Compte, l'antic Hospital de Santa Magdalena a Montblanc, la Cartoixa d'Escaladei o La Giralda de l'Arboç del Penedès. Es tracta de petits tastets que posteriorment els interessats ho poden completar amb una visita sencera a l'espai que hagin descobert. Els concerts seran tots a les 19.30 i l'aforament és limitat, per la qual cosa s’aconsellera fer reserva prèrvia. El preu de l’entrada és de 5 euros i inclou els tastos del vins i una degustació d’avellanes de la DOP Reus. Enguany es tornarà a premiar la fidelitat dels assistents amb una ampolla de vi d'una de les DO's participants per aquelles persones que assisteixin a les set sessions. Entre tots el premiats se sortejarà un lot de set ampolles, una de cada DO, al final de la darrera sessió que es farà a Prat de Comte.

La proposta artística que acompanyarà aquests espais patrimonials i els vins de les DO's participants es basa principalment en la música amb formacions i estil molt variats com ara Marta i Gregori, un duet de la Ribera que fa versions de clàssics de la música en català; el grup cambrilenc de boleros Son2; el grup de versions Leitmotiv, Connexions Trio, una proposta liderada Xavi Pié i MACC; l'arpista francesa Noemie Delavennat amb el guitarrista de blues nord-americà Richard White; el grup de soul priorat 4Soul, que oferirà un repertori de clàssics i la proposta final amb la glosa de protagonistes i els estels a càrrec d'Alexandre Bonanit i Gemma Balagué ‘Fardatxa'.Càmping Ampolla Playa. Relax i diversió al Delta de l’Ebre