Venda online productes de la Terra

CAT | ES


La CHE arranca la campanya d'enguany per controlar l'expansió de la plaga del caragol maçana

La CHE destina prop de 600.000 euros al control del caragol maçana i altres espècies invasores fins al 2023

Etiquetes   natura, espècies invasores, caragol maçana, riu ebre, terres ebre

Publicat el22/7/2021

La CHE arranca la campanya d’enguany per controlar l’expansió de la plaga del caragol maçana | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Ous de caragol maçana


El Ministeri per la Transició Ecològica, a través de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), destinarà 590.000 euros, en el període 2021-2023, per controlar l'expansió de la plaga del caragol maçana i altres espècies invasores al tram final del riu Ebre. La campanya d'aquest estiu preveu revisions de possibles focus de caragol i crear "barreres de ribera", com a "tallafocs", eliminant la vegetació. El Pla de contingència ha permès mantenir lliure de la plaga la zona de Miravet, on es van detectar focus el 2017, i evitar que s'estenguin els que estan identificats als ponts del Mil·lenari i del Ferrocarril de Tortosa. La inversió dels tres últims anys ha estat de 530.000 euros.

La CHE fa prospeccions i treballs de retirada d'exemplars a Tortosa des del 2013, un àmbit fora de la seva competència on col·labora per prevenir l'expansió de la plaga al riu Ebre. La campanya d'aquest estiu consisteix a vigilar el tram Xerta-Tortosa per si hi ha nous focus, així com retirar les postes i els exemplars adults de les poblacions detectades. També es talla i s'elimina la vegetació de ribera per evitar que la plaga avanci aigües amunt. La CHE recorda que la manipulació d'aquesta espècie com a esquer està prohibida.


Per: ACN

Fotos: EbreActiu

comparteix-ho