Masdenverge, al bell mig de dos parcs naturals

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/21/2022#) AND (caducitat>=#1/21/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Celebrat el IV Testing de Biodiversitat de les Terres de l'Ebre.

L’activitat, adreçat a naturalistes i aficionats a la natura i la fotografia té com a finalitat ampliar els coneixements sobre aquesta petita serralada mediterrània que acull una important biodiversitat

Etiquetes   natura, biodiversitat, serra, godall, montsià

Publicat el6/7/2015

Aquest passat diumenge 5 de juliol va tenir lloc a la serra de Godall la quarta edició del Testing de Biodiversitat de les Terres de l'Ebre.

L'activitat, adreçat a naturalistes i aficionats a la natura i la fotografia té com a finalitat ampliar els coneixements sobre aquesta petita serralada mediterrània que acull una important biodiversitat, no en và, l'any 2013, la UNESCO va designar aquest territori com a reserva de la biosfera.

El punt de trobada dels participants va ser el Centre d'Interpretació de la Serra de Godall al municipi del mateix nom i des d'aquí i caminant, els participants al Testing es van dirigir fins a la bassa Alta, al costat de l'àrea de medi ambient. En aquest punt van fer la primera parada per observar i fotografiar tots els organismes vius que van poder trobar dins i al voltant de la bassa, ara seca.

El camí va continuar fins la Font de la Serra, passant per la Cova del Salt, un recorregut molt feixuc a causa de la forta calor, protagonista de la tota la jornada, que va provocar que el testing no donés el resultat esperat.

Des de la font es podia observar una excel·lent panoràmica de tota la planúria, amb la serralada del Port al fons. En aquest punt ja s'havia fet hora de dinar, pel que els participants van tornar cap a Godall. Després de dinar, una darrera visita a les oliveres mil·lenàries de Godall, al costat de la Font de les Piques.

De tornada al Centre d'Interpretació es van visualitzar les fotografies de cada participant al Testing, algunes de les quals, després de ser identificades i validades per experts, formaran part de l'inventari del web biodiversidadvirtual.org, ampliant de forma notable les espècies conegudes i citades en ella fins al moment.

Els testings de biodiversitat, que porta realitzant des de fa anys l'Associació Fotografia i Biodiversitat arreu del territori peninsular, tenen l'objectiu d'ampliar mitjançant la fotografia el coneixement i les dades al voltant de la Biodiversitat en els diferents espais on es realitzen. Aquesta és la quarta edició del Testing de Biodiversitat de les Terres de l'Ebre, una activitat consolidada que, en anteriors ocasions, s'ha realitzat a altres espais naturals destacats de les Terres de l'Ebre com ara la serra de Montsià o el parc natural del delta de l'Ebre.

Celebrat el IV Testing de Biodiversitat de les Terres de l’Ebre. Celebrat el IV Testing de Biodiversitat de les Terres de l’Ebre. Celebrat el IV Testing de Biodiversitat de les Terres de l’Ebre. Celebrat el IV Testing de Biodiversitat de les Terres de l’Ebre. Celebrat el IV Testing de Biodiversitat de les Terres de l’Ebre. Celebrat el IV Testing de Biodiversitat de les Terres de l’Ebre. Celebrat el IV Testing de Biodiversitat de les Terres de l’Ebre. Celebrat el IV Testing de Biodiversitat de les Terres de l’Ebre. Celebrat el IV Testing de Biodiversitat de les Terres de l’Ebre. Celebrat el IV Testing de Biodiversitat de les Terres de l’Ebre. Celebrat el IV Testing de Biodiversitat de les Terres de l’Ebre. Celebrat el IV Testing de Biodiversitat de les Terres de l’Ebre.