XXVIII Diada dels Fideus Rossejats. Port pesquer de l’Ametlla de Mar. Diumenge 19 de maig

CAT | ES


Catalunya, seu de la Conferència Europea sobre Cicloturisme

La cita, que tindrà lloc a l’octubre, donarà impuls al cicloturisme a l’arc mediterrani i contribuirà a estendre i consolidar la ruta EuroVelo 8, entre Cadis i Xipre, que transcorre per Catalunya i que la Generalitat està impulsant des de la Jonquera fins a Ulldecona

Etiquetes   turisme, cicloturisme, terres ebre, ulldecona, catalunya

Publicat el30/7/2021

Catalunya, seu de la Conferència Europea sobre Cicloturisme | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


La cinquena Conferència Europea sobre Cicloturisme i Xarxa EuroVelo és una de les cites que conformen CICLOBCN2021, que se celebra del 5 al 7 d'octubre a la capital catalana. Les altres dues són el Congrés Ibèric “La bicicleta i la ciutat” i el Congrés Internacional de la Bicicleta.

La Federació Europea de Ciclistes va triar la candidatura de Barcelona, presentada pel Govern de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la Federació d'Entitats per la Mobilitat amb Bicicleta de Catalunya (FEMBICI).


Oportunitat per impulsar el cicloturisme al Mediterrani

Aquest esdeveniment és el principal fòrum sobre cicloturisme a Europa, una cita biennal que s'organitza des del 2012 per promocionar-hi el cicloturisme i impulsar el desplegament de la xarxa EuroVelo, un conjunt de quinze rutes cicloturístiques que travessen Europa de punta a punta.

La Conferència reunirà a Barcelona operadors turístics, companyies de transport, universitats, organismes de turisme, administracions públiques i usuaris de la bicicleta, entre d'altres. Basilea, Viena, Nantes o Limburg han estat les ciutats europees que han acollit fins ara aquest esdeveniment, que serveix per compartir coneixement i ressaltar bones pràctiques al voltant del cicloturisme.

Està prevista la presència del director del Programa de desenvolupament sostenible de l'Organització Mundial del Turisme, Dirk Glaesser, i de la presidenta de l'Aliança Mundial de Ciclistes, Raluca Fiser, entre d'altres. I en el marc de l'esdeveniment, s'organitzaran dos viatges de premsa amb mitjans internacionals.

La cita donarà impuls al cicloturisme a l'arc mediterrani i contribuirà a estendre i consolidar la ruta EuroVelo 8, entre Cadis i Xipre, que transcorre per Catalunya i que la Generalitat està impulsant des de la Jonquera fins a Ulldecona. Actualment, la ruta a Catalunya està en servei entre la Jonquera i Sils i es preveu que en el marc del CICLOBCN2021 entrin en funcionament els trams d'accés a Barcelona per les valls fluvials del Besòs-Mogent i el Llobregat.


Potencial del cicloturisme

Impulsar la bicicleta com a element turístic, d'oci i esportiu de manera segura representa una gran oportunitat per incidir en la línia d'un turisme més sostenible, que compleix els objectius estratègics de desestacionalització, desconcentració i diversificació de productes i es comporta bé, també, en termes de despesa. Aquesta activitat té un elevat potencial de creixement al nostre territori, que presenta unes condicions idònies per a la seva pràctica i la seva promoció.


Font: Redacció

Foto: EbreActiu

comparteix-ho