Sant Jaume d´Enveja, harmonia natural

CAT | ES


Cases eficients i fetes amb pellofa d’arròs del Delta, un exemple d’economia circular i social a Arnes

Els arquitectes Cuadern i Campanals creen la primera urbanització autosostenible de Catalunya

Etiquetes   sostenibilitat, arros, arnes, terra alta

Publicat el12/8/2022

Cases eficients i fetes amb pellofa d’arròs del Delta, un exemple d’economia circular i social a Arnes | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Urbanització Les Valletes d'Arnes amb cases sostenibles i eficients, com la primera de la imatge, feta amb pellofa d'arròs del Delta


Cuadern Campanals Arquitectes ha creat la primera urbanització sostenible i desconnectada de la xarxa elèctrica general a Arnes (Terra Alta). A més a més, després de posar-ho a prova en una de les primeres cases, ara aposten per treballar amb un material fet amb pellofa d’arròs que compren a les cambres arrosseres del Delta. L’estan produint ells mateixos en una granja en desús del poble perquè el resultat d’aquest subproducte de construcció té unes bones prestacions d’aïllament i produeix inèrcia tèrmica. 

La vuitena casa de la urbanització Les Valletes, com la primera que és un allotjament rural, es farà amb aquest material. Totes les cases s’abasteixen amb energia solar i els excedents se cedeixen gratuïtament als equipaments municipals.


Per: ACN

Foto: Cedida