Lo Sirgador, llagut turístic. Activitats al riu Ebre i a la Via Verda

CAT | ES


Capçanes millora l'accessibilitat i la senyalització de l'espai visitable de les pintures rupestres

Una de les obres més destacades és la col·locació d’una plataforma elevada que permet contemplar el mural de l’anomenada “Matança” de més a prop per poder-lo apreciar millor

Etiquetes   turisme, entorn, turisme cultural, priorat, pintures rupestres

Publicat el7/2/2023

Capçanes millora l’accessibilitat i la senyalització de l’espai visitable de les pintures rupestres | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... S'ha col·locat una plataforma elevada per contemplar millor el mural Matança


L'Ajuntament de Capçanes, Priorat, ha realitzat una sèrie de millores en l'accessibilitat i la senyalització de l'espai visitable de les pintures rupestres que atresora el seu terme municipal. L'actuació ha consistit principalment en la millora de l'accessibilitat, incorporant diversos elements com escales, baranes i passarel·les, perquè el camí d'accés sigui més còmode, així com el desbrossat de la traça del camí i l'espai de visita.

També s'ha instal·lat un plafó informatiu a l'entrada de la població, a la plaça de la cooperativa, per informar sobre aquest espai patrimonial, així com diversos pals direccionals. Una de les obres més destacades és la col·locació d'una plataforma elevada que permet contemplar el mural de l'anomenada “Matança” de més a prop per poder-lo apreciar millor.

Aquestes pintures s'inscriuen dins del conjunt d'art rupestre mediterrani de la península ibèrica i estan inscrites a la llista de Patrimoni Mundial de la Unesco. Es poden visitar cada primer dissabte de mes al matí i durant l'estiu cada primer dissabte a la tarda, amb reserva prèvia, a través de l'empresa Còdol Educació.


Per: Redacció

Foto: Turisme Priorat

comparteix-ho