Lo Sirgador, llagut turístic. Activitats al riu Ebre i a la Via Verda

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/28/2022#) AND (caducitat>=#1/28/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Cap de setmana d’enduro BTT a Bítem amb el 4t EnduBítem

Més de 300 riders participen al 4t EnduBítem, la primera prova de la 4a Copa Enduro BTT de la Federació Catalana de Ciclisme. L’EnduBítem, organitzat pel CE Montaspre es consolida com un referent del món de l’enduro BTT a nivell català i estatal. Mariano Marí i Nastasia Giménez van ser els guanyadors absoluts en un recorregut molt ràpid i tècnic per la serra del Boix.

Etiquetes   enduro btt, btt, bitem

Publicat el22/3/2017

Diumenge passat, Bítem (Baix Ebre) va acollir el quart EnduBítem, la primera prova de la 4a Copa Catalana d'Enduro BTT de la Federació Catalana de Ciclisme.

Tot i que l'activitat principal va disputar-se el diumenge 19 de març, el divendres 17 i dissabte dia 18, ja es van veure força riders pels voltants de Bítem i per la serra del Boix entrenant els trams que fins 2 dies abans s'havien mantingut en secret, respectant el nou reglament de les curses d'enduro amb BTT.

Enguany el Club Esportiu Montaspre va apostar fort per l'enduro, organitzant el dissabte 18 de març la primera edició de l'EnduBítem Kids, prova no competitiva per a promocionar aquesta modalitat de BTT entre els més menuts. Un total de 20 participants, entre els 11 i els 14 anys van participant a l'EnduBítem.

El matí del diumenge 19 de març, tocava el plat fort de l'EnduBítem 2017 en el que van competir un total de 316 riders, la major part provinents de les comarques barcelonines, però també del sud de França, Andorra, el País Valencià, Aragó, Burgos, Eivissa, nord de Castelló i, evidentment, un bon nombre de participants de les Teres de l'Ebre.

Cap de setmana d’enduro BTT a Bítem amb el 4t EnduBítem | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...Molt públic es va aplegar als trams més tècnics i espectaculars de l’EnduBítem 2017


El recorregut va ser força ràpid però alhora tècnic, amb un 31,5 Km i 1.220 metres de desnivell positiu. Del recorregut, en el que els membres del CE Montaspre han estat treballant molts mesos per adequar-lo, tenia 5 trams cronometrats que sumaven un total de 9,1 Km, i per tant 22,4 Km corresponien als enllaços. Els trams cronometrats van ser Moret, amb 1,02 Km; La Pedrera, amb 1,2 Km; el Mas de Lledó, de 2,2 Km; Rubí, de 2,9 Km; i Teosa, de 1,8 Km.

Les proves d'enduro BTT es basen en un track senyalitzat que els participants han de recórrer amb la BTT, tant els trams cronometrats com els enllaços. Al recollir el dorsal se'ls informa de l'hora en la que han d'estar al punt d'inici de cada tram cronometrat; tot i que tenen temps suficient per arribar del final d'un tram al començament del següent si no arriben a l'hora fixada per l'organització i àrbitres se'ls penalitza. Els riders aprofiten el temps entre tram i tram per a fer reparacions o avituallar-se però sense encantar-se massa perquè han de desplaçar-se, pedalant, a l'inici del tram següent.

Cap de setmana d’enduro BTT a Bítem amb el 4t EnduBítem | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...Participant en el salt final del tram cronometrat de «Teosa» (TC5)


En un matí primaveral amb molt de sol, gairebé estiuenc, el nombrós públic es va aplegar als llocs més espectaculars dels trams cronometrats, per a veure els riders de prop en salts, revolts i ràpides baixades. Per als organitzadors «l'EnduBítem s'ha ratificat com un referent al món de l'enduro BTT, a nivell català i estatal»

Per a finalitzar el cap de setmana de l'EnduBítem 2017 els participants, familiars, amics, organitzadors i voluntaris, van dinar plegats a la pista coberta de la zona esportiva, on es va fer un sorteig de regals entre els participants i, evidentment, l'entrega de trofeus.

Categoria fèmines:
1a Nastasia Giménez (GMZ Racing) 0:28:50:836
2a Eva Garrido (Commençal Co-Factory) 0:31:19:466
3a Herminia Codina (Esport Ciclista Gironella) 0:31:19:566

Cap de setmana d’enduro BTT a Bítem amb el 4t EnduBítem | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...Podi femení 4t EnduBítem


Categoria Scratch (absolut):
1r Mariano Marí (Portinatx Cycling Team) 0:22:14:626
2n Guillem Sanz (Orbea Factory Team) 0:22:32:859
3r Daniel Cubero (UC MONTGO – ULB) 0:22:42:477

Cap de setmana d’enduro BTT a Bítem amb el 4t EnduBítem | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...Podi Scratch 4t EnduBítem


Després de l'EnduBítem, les properes proves de la 4a Copa Catalana d'Enduro BTT seran a Arfa (Alt Urgell), Riudarenes (la Selva), Sant Joan de les Abadesses (Ripollès), Pineda de Mar (Maresme) i Castellolí (Anoia).


Més informació del 4t EnduBítem: