Venda online productes de la Terra

CAT | ES


Canvi de format i molta calor al 9è Duextrem Amposta

El Club BTT Montbike va organitzar la novena edició el Duextrem Amposta «Lo Coll Llarg» el cap de setmana del 17 i 18 de juny amb diverses novetats. Van participar al voltant de 500 esportistes entre les diferents modalitats de cursa per muntanya, marxa i curses de BTT. El Duextrem el van guanyar Víctor Hugo Vicente i Laura Pallejà, en un cap de setmana amb altes temperatures que van augmentar la dificultat de les proves.

Publicat el20/6/2017

El Club BTT Montbike d'Amposta, organitzador del Duextrem, presentava l'edició d'enguany amb algunes novetats. El principal canvi va ser la format de la prova que dóna nom a l'activitat que en la novena edició es va disputar en dos dies. A diferència dels anys anteriors en que tota l'activitat es concentrava en diumenge enguany el dissabte es va disputar la cursa per muntanya i el diumenge la cursa de BTT. Amb aquesta fórmula es volia donar l'oportunitat a que els participants del “DUO” poguessin puntuar tant al Circuit de Curses per Muntanya com a la Xallenger BTT de les Terres de l'Ebre. Això si segueix mantenint l'escenari la finca de Temps de Terra, a la partida de Cabiscol, com a epicentre de tota l'activitat.


Curses i marxa en horari de tarda-nit

El dissabte, en horari de tarda-nit, es va disputar la novena prova del Circuit de Curses per Muntanya de les Terres de l'Ebre del 2017, amb la cursa trail de 22 Km i 1.200 metres de desnivell positiu i la marxa no competitiva de 12 Km i 600 metres de desnivell positiu.

Amb uns 10 minuts de retard de l'hora prevista per esperar als darrers inscrits que recollien el seu dorsal, a les 18:40 es donava la sortida als 125 participants sota un sol que encara escalfava força i ja deixava clar que seria un dels protagonistes indirectes de la tarda sobretot a la primera part del recorregut. Poc més de 20 participants no van finalitzar la cursa, la major part d'ells per la forta xafogor que van haver de suportar. La sortida de Temps de Terra es va fer pel coll d'Amposta per a seguir entre camps de tarongers fins a la pujada, a ple sol, a Cedrilles. Un cop arribats a Cedrilles se seguia cap a la font d'Andara per a continuar per un sender, novetat d'enguany, recuperat pels organitzadors que portava fins a la pujada de corral Nou i que va conduir als corredors fins a Mata-redona. Des d'aquí el recorregut va ser el mateix de l'edició anterior passant per la font del Burgar, el cocó de Jordi i el pla de Galls, des d'on seguint el GR92, van arribar al mas de Miralles per a remuntar el barranc fins al Coll Llarg. Al Km 16 de la cursa se seguia un sender en direcció al pla de la Llosa on començava el tram cronometrat, una altra novetat del 2017. El tram cronometrat, batejat com a “Crono Montsianell” amb premis per a l'home i dona més ràpids, tenia una distància de 2,5 Km en el que es comptava la pujada fins a Montsianell i la baixada fins a les Set Piques. Els guanyadors del “Crono Montsianell” van ser dos corredors de Montbike, Lluisma Mas amb 12 minuts i 5 segons, i Marta Paulino amb 17 minuts i 15 segons. Des de les Set Piques només quedaven 2,5 Km fins creuar la línia de meta.

Canvi de format i molta calor al 9è Duextrem Amposta | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Lluisma Mas en el moment en que finalitzava el Crono Montsianell


Just els més ràpids del “Crono Montsianell” van ser els guanyadors absoluts de la cursa. A Lluisma Mas (BTT Montbike) amb 2:06:21, que continua liderant amb autoritat el Circuit ebrenc, el van seguir Víctor Mestre (Atletisme Terres de l'Ebre) amb 2:16:48 i Vicent Herrera (C.E. La Foradada) amb un temps de 2:19:31. En dones, Marta Paulino (BTT Montbike) amb 2:49:17, va estar acompanyada per la seva companya de club Eva Cristina Llobat que va fer un temps de 3:02:00 i que continua líder del Circuit, i Heura Piñol (AE La Picossa) amb 3:17:18.

A més de la cursa absoluta, també es van disputar les curses júnior i la cadet, que van fer el mateix recorregut amb una distància de 12 Km i 600 metres de desnivell positiu. La cursa júnior, que només va tenir participació masculina, la va guanyar Roger Mestres Bel (Atletisme Terres de l'Ebre), mentre que la cursa cadet la van guanyar Magí Margalef (CE Priorat) i Anna Ferré (BTT Montbike).

Canvi de format i molta calor al 9è Duextrem Amposta | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Marta Paulino, durant la cursa per muntanya Duextrem 2017, a la pujada al racó de Cedrilles


La marxa no competitiva va fer el mateix recorregut que les curses júnior i cadet i va comptar amb una baixa participació, amb només 50 inscrits. El recorregut d'aquetes modalitats va compartir els primers 5 Km amb la cursa absoluta fins al racó de Cedrilles on els cadets, júniors i marxadors van anar en sentit contrari als corredors per a baixar a la font de les Bassulles i el barranc del coll Llarg fins al mas de Miralles on tornaven a compartir recorregut amb la cursa fins al coll Llarg on anaven directament a l'arribada passant per les Set Piques.

El circuit ebrenc de curses per muntanya farà una pausa al mes de juliol i tornarà a la competició el 12 d'agost a Mas de Barberans amb la 3a edició de la Cursa de l'Airosa.


Curses BTT sota el sol per la serra de Montsià

El diumenge va ser el torn de les curses BTT, amb un total de 270 inscrits que podien triar entre el recorregut curt de 26 Km i 750 metres de desnivell positiu i el recorregut llarg de 40 Km i 1.100 metres de desnivell positiu. Com va passar el dissabte a la cursa per muntanya, el diumenge també fa fer molta calor que va provocar una petita part dels 35 abandonaments, tot i que les avaries i algun accident, amb trasllat a l'hospital inclòs, també van fer que alguns bikers no poguessin acaba la cursa. Finalment 152 ciclistes van acabar la cursa llarga i 83 la curta.

Abans de la sortida conjunta de tots dos recorreguts es van fer dos petits actes. El primer va consistir en el desplegament d'una pancarta per demanar que els conductors respectin el metre i mig de distància quan avancin a ciclistes. D'altra banda es va fer un reconeixement del Club BTT Montbike al ciclista ampostí Josep Betalú per les seves victòries en curses internacionals, com la recentment aconseguida a la Titan Desert i per la difusió que fa de la pràctica de la bicicleta de muntanya. Betalú va participar al recorregut llarg tot i que s'ho va agafar com entrenament pensant en els propers compromisos esportius.

Canvi de format i molta calor al 9è Duextrem Amposta | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Sortida de la cursa BTT del Duextrem Amposta 2017


Els ciclistes van fer un primer tram per la carretera antiga de Freginals per entrar altre cop a la finca de Temps de Terra pel coll d'Amposta i tornar a passar per la línia de sortida i continuar vorejant la finca per continuar la zona de les Set Piques, l'ermita del Montsià, el camí de Tapà, Favaret. Des d'aquí van seguir per pista paral·lels a l'autopista AP-7 fins arribar a la serreta de Freginals per a continuar per sender entre barraques de pedra seca. En finalitzar aquest sender els recorreguts curt i llarg se separaven els del curt van passar per Freginals, la barraca de Quicolis i van arriba a Cabiscol passant abans pel coll d'Amposta. Els que van fer el recorregut llarg van continuar cap a la foia de Masdenverge, per a seguir pel barranc de la Galera i el camí Vell pujant al capdamunt de la mola de Godall i baixar per sender a la zona dels Masets i arribar a Freginals on van compartir els últims quilòmetres del recorregut curt fins a la línia de meta.

Els tres primers en creuar la línia de meta del recorregut curt va ser Javi Galván (Maxi Bike) amb 1:19:37, David Itarte (Nolobiker) amb 1:25:37 i Francesc Grau (Bike Taller Cannondale Reus) amb 1:30:14. En dones la guanyadora del recorregut curt va ser Sara González (Mega Bici Revista l'Olivé) amb un temps de 2:06:25, seguida per Neus Martínez (PC Montsià) amb 2:06:26 i Diana Garcia (Montbike Amposta) amb 2:10:10.

El recorregut llarg el va guanyar el rapitenc Víctor Espuny amb un temps de 1:53:36, seguit per Pau Marzà (Mega Bici Revista l'Olivé) amb 1:56:32, i els germans Julen i Iván Calvó (Bike Taller Cannondale Reus) que van entrar junts en tercera posició amb un temps de 1:58:08. En dones la més ràpida va ser Arantxa Salvadó (Mega Bici Revista l'Olivé) amb 2:35:15, seguida per Pili Franco (Fàbregues - CC Catalunya Sud) amb 2:49:34 i Laura Pallejà (Bike Taller Cannondale Reus) amb un temps de 4:26:56.

Després del Duextrem d'Amposta, els líders de la Xallenger segueixen com estavan amb Pau Marzà i Arantxa Salvadó encapçalant el circuit llarg, i Javi Galván i Neus Martínez el circuit curt. La propera cursa de la Xallenger BTT Terres de l'Ebre del 2017 serà a Benissanet (Ribera d'Ebre) el proper 2 de juliol amb la cursa BTT l'Auberge.


La BTT decideix el guanyador del Duextrem 2017

A diferència dels anys anteriors els participants del “Duo” o Duextrem no tenien un recorregut propi per a les seves curses de Trail i de BTT sinó que feien el recorregut de la cursa per muntanya (22 Km i 1.200 metres de desnivell positiu) i la cursa llarga de BTT (40 Km i 1.100 metres de desnivell positiu), així els 20 participants van sortir conjuntament amb els que només feien una de les dues proves, puntuant per separat i també acumulant temps per a la classificació final del Duextrem.

El dissabte la cursa per muntanya la va guanyar el rapitenc Joan Zaragoza (CCE La Foradada) amb un temps de 2:21:20, seguit per Víctor Hugo Vicente (PC Baix Ebre) amb un temps de 2:22:02 i José María Lluís (BTT Montbike) amb 2:29:25.

L'endemà 15 homes i només una dona, aconseguien finalitzar la cursa de BTT. El primer en creuar la línia d'arribada va ser Víctor Hugo Vicente amb un temps de 2:11:48, seguit per Joan Zaragoza amb 2:27:32 i l'independent Xavier Descarrega amb 2:28:27.

La cursa de BTT va ser la que va decidir la victòria final, en favor de Víctor Hugo Vicente amb un temps acumulat de 4:33:50, acompanyat al podi final per Joan Zaragoza (4:48:42) i Xavier Descarrega (5:09:33). La guanyadora del Duextrem 2017 va ser la Laura Pallejà (Bike Taller Cannondale Reus) amb un temps total de 8:21:11.

Canvi de format i molta calor al 9è Duextrem Amposta | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Podi masculí del 9è Duextrem Amposta


comparteix-ho