Venda online productes de la Terra

CAT | ES


Campredó es prepara per a encetar una nova edició del Circuit de Curses de Muntanya de les Terres de l'Ebre

Serà el proper 10 de gener amb la 7a Cursa i 9è Canicross de les II Torres. Parlem amb Manel Sanahuja, president de l’Associació Campredó Esport, entitat organitzadora de la prova.

Etiquetes   activitats outdoor, canicros, curses per muntanya, campredó

Publicat el4/12/2015

El proper 10 de gener de 2016 se celebrarà la 7a Cursa i 9è Canicross de les II Torres a Campredó, primera de les proves classificatòries d'una nova edició del Circuit de Curses de Muntanya de les Terres de l'Ebre. 

Campredó és pioner en l'organització de canicròs al nostre territori. Corria l'any 2007 quan el roquetenc Josep Lleixà i l'ampostí Pere Margalef van veure en les muntanyes al voltant de les dos torres de Campredó, un indret ideal per fer una cursa per muntanya amb la companyia d'un gos lligat a la cintura del corredor. Dos campredonencs van agafar la proposta dels corredors i la van fer realitat organitzant el 1r. Canicross a les TTEE, prova inclosa a la Lliga Catalana de Canicròs que organitza la FCEH (Federació Catalana d'Esport d'Hivern). Dos anys més tard, l'any 2009, es crea l'Associació Campredó Esport i és llavors quan junt amb al canicròs se celebra la primera cursa per muntanya de les II Torres.

L'Associació Campredó Esport no es limita només a l'organització d'aquestes dos competicions, sinó que al llarg de l'any realitza altres activitats esportives com la caminada nocturna a l'estiu, cursets d'orientació, triatló durant les festes majors, competició ciclista infantil per circuit tancat, etc.

Actualment, el president de l'entitat és Manel Sanahuja, director també de la Cursa de les II Torres, a qui entrevistem per a conèixer millor aquesta prova del Circuit.


Campredó es prepara per a encetar una nova edició del Circuit de Curses de Muntanya de les Terres de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Ens trobem davant una nova edició, la setena, de la cursa per muntanya de les II Torres de Campredó. Quin és l'origen del nom ?

Bàsicament per les dos torres que hi ha al poble, anomenades “Torre” de Campredó i “Casa del Prat”, d'origen medieval (segle XIII). La primera edició del canicròs passava per davant de les dos edificacions, ho va fer fins a la quarta edició del canicròs i segona de la cursa. Des de llavors, les dos proves discorren per la part alta del terme, concretament per dalt de l'autovia fins a arribar a Collredó (zona antenes TV).


La Cursa ha estat sempre dins del Circuit de Curses per Muntanya de les Terres de l'Ebre ?

Sí. El primer any vam entrar com a cursa invitada i després ja va passar a ser una més del circuit i fins a l'actualitat. Ja feia dos anys que organitzàvem el canicròs, el qual era prova classificatòria per a la Lliga Catalana de Canicròs.


La vostra és la primera cursa del Circuit. Això juga a favor o en contra ?

Bé, jo crec que juga a favor de la cursa i en contra de l'organització. De la cursa perquè els corredors han tingut la parada de final de temporada i estan esperant la nova edició del circuit amb moltes més ganes. En contra per a l'organització perquè va contra-rellotge. Es pot dir que s'ha acabat un circuit quan ja n'ha començat un altre i normalment et trobes coses que encara no s'han pogut enllestir: la web del circuit no està actualitzada, el full d'inscripció per a actualitzar, etc. Per tant, tot això va en contra dels organitzadors, tenim menys temps per a poder dur a terme totes les tasques anteriors a l'esdeveniment.


A més de la cursa per muntanya, també organitzeu el canicròs. Creieu que la creació del Circuit de Canicross de les Terres de l'Ebre servirà per a incrementar la participació i la realització d'altres canicròs al territori?

Justament el Circuit de Canicross ha sigut cosa meua. Vist que ja hi havia a la zona de l'Ebre unes curses de canicròs establertes, què millor que unir-les amb un circuit i així fomentar més aquesta modalitat de cursa. Pel que fa a la participació, fins el dia d'avui, sempre ha anat dels 30 als 50-60 participants en cada cursa. Crec que fomentant la creació del circuit es pot donar peu a que corredors de curses facin alguna de les etapes establertes: Masdenverge, Tivenys, Campredó, Poble Nou i la Ràpita. Com en tot, és sempre “començar”. Espero que per a la 2a. edició del Circuit de Canicross es sumin altres curses.

Campredó es prepara per a encetar una nova edició del Circuit de Curses de Muntanya de les Terres de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...

Quanta gent està implicada en l'organització ?

Normalment es necessiten unes 60 persones per poder dur a terme l'organització d'una cursa. Principalment són gent del poble, persones a títol individual com també d'altres associacions del poble (Associació Campredó Jove, etc.). Però també solen ajudar membres d'altres clubs o entitats, per exemple muntant avituallaments.


Què suposa per a Campredó la realització d'aquesta Cursa?

Tal com he dit abans, tindre a tot un poble en moviment. Parlem d'un poble de 1.200 habitants d'on en col·laboren quasi un centenar. A part, hi ha un cert nombre que hi participen, tant a la cursa com al canicròs o a la marxa. Molta gent espera este dia per poder fer esport, almenys un cop a l'any.....

La Cursa ja s'ha convertit en un símbol identitari del poble. L'any 2017 farem l'edició 10 de l'organització del canicròs. Tot un repte per a canviar alguna cosa i intentar fer un esdeveniment diferent del fet fins ara.


Com valoreu la participació en edicions anteriors i quina previsió teniu per a la propera?

La participació sempre ha sigut positiva i ha complert les nostres expectatives. Únicament l'edició de 2015 va ser inferior del que esperàvem, quasi un centenar menys d'inscrits entre totes les modalitats.

Creiem que el problema està en què en ser la primera cursa del circuit i que sempre es duu a terme la segona setmana de gener, aquesta queda molt prop de les festes nadalenques. Es pot dir que en dimecres encara és el dia de reis, amb dinars familiars i el següent diumenge ja és la cursa. Els corredors encara no s'han fet a la idea que comença un altre cop el circuit.


Ens pots descriure, en línies generals, els recorreguts ?

Encara que pot semblar estrany, al terme de Campredó hi ha molta diversitat de terreny. A les diferents competicions de què consta la cursa “Les II Torres”, et pots trobar desnivells de muntanya amb pedra solta, roques, etc.; com terrenys argilosos, barrancs amb vegetació, basses d'aigua (argilers), etc. No és una cursa amb molt desnivell (uns 850 mts de desnivell positiu acumulat), però sí amb molt alt-i-baixos. Tenint en compte que passes de la cota +10 fins a la cota +350 mts, trobes un perfil molt variat on el corredor pot passar un matí divertit i entretingut. En conclusió, que se li farà una cursa curta, encara que estem parlant de 21 km.


Quines novetats teniu per a l'edició de 2016?

Pel que fa al recorregut sempre intentem tenir novetats any darrera any. No volem que el corredor que ha vingut altres anys arribi i ens digui: “un altre cop la mateixa cursa...”. En aquest sentit, sempre intentem buscar traçats nous i el màxim divertits possibles. Com sempre, ho mantenim en sorpresa fins a la setmana abans de la prova que fem una cursa de reconeixement per a tots aquells corredors que vulguin vindre.


Què els diries als que encara no tenen clara la seva participació a la Cursa de Campredó per a que s'acaben de decidir ?

Bàsicament que no tinguin por del recorregut, no serà gens complicat ni dificultós. Està dissenyat per a que pugui disfrutar tothom. A part, sempre tenen l'opció de fer la marxa, de 9 km i molt més assequible per tots aquells que comencen a fer curses per muntanya i tenen la intenció de més endavant de fer-ne alguna de més llarga.

En conclusió, si volen passar un matí fent esport, i com no, menjant-se un bon plat d'escudella per a dinar, han trobat la cursa o marxa que estaven buscant. La gent de Campredó els estarem esperant amb els braços oberts.7a Cursa i 9è Canicross de les II Torres. Campredó

Modalitat: Cursa 
Distància: 21 km 
Desnivell: + 850 mts


Modalitat: Cursa curta
Distància: 9 km
Desnivell: + 300 mts


Modalitat: Marxa
Distància: 9 km
Desnivell: + 300 mts


Modalitat: Canicross
Distància: 9 km
Desnivell: + 300 mts 


Web de la Cursa de les II Torres


Campredó es prepara per a encetar una nova edició del Circuit de Curses de Muntanya de les Terres de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Fotos de Mauro Ortiz de la cursa de les 2 Torres 2015.

comparteix-ho