suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu

CAT | ES


Campredó celebra l'última de les sessions de la 3a edició del Festival Front

La cloenda del certamen va estar protagonitzada per la projecció de la pel·lícula El Metralla, amb la presència dels actors Joan Pera, Roger Pera i Mercè Pons

Etiquetes   vida activa, cultura, campredo, baix ebre, terres ebre

Publicat el11/10/2022

Campredó celebra l’última de les sessions de la 3a edició del Festival Front | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Aquest passat diumenge 9 d'octubre, l'espai cultural la C de Campredó va acollir una nova sessió de la 3a edició del Festival Front, un certamen cinematogràfic orientat envers la dignificació de la memòria històrica.

En l'edició d'enguany ha donat cabuda a llargmetratges com Les vides de la pastora, Terra remoguda, Retour a Reims, la llibreta del Dr Gras, o Mr Kaplan, que han estat exhibides en poblacions diverses com Corbera d'Ebre, Flix, La Sénia i els Reguers. Van estar acompanyades de quatre taules de reflexió.

Ens quedem amb la definició del certamen que ens aporta l'organització: FRONT és una mostra itinerant que proposa dialogar entre conflictes del passat i del present, pròxims i llunyans a través del cinema, sempre amb el focus posat a la nostra realitat més immediata, tan geogràfica com temporal.

A Campredó vàrem poder gaudir de la cloenda del certamen amb la pel·lícula El Metralla, que comptava com a artistes principals amb Joan Pera i Roger Pera, pare i fill i Mercè Pons. Dirigida per Jordi Roigé, ens narra la història d'un mossèn i un milicià del POUM que passen bona part de la guerra de 1936-39 amagats a les mateixes golfes, al centre de Barcelona. A través d'aquests personatges antagònics, i en clau de tragicomèdia, tenim una aproximació de l'absurditat del conflicte i les seues contradiccions.

El concert de l'orquestra Los Forasteros, de la Unió Filharmònica d'Amposta, va posar el punt i final a un certamen esplèndid que cal reivindicar.


Campredó celebra l’última de les sessions de la 3a edició del Festival Front | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...

Per: Redacció

Foto: Cedides