Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


Campredó celebra les Jornades de PatrImoni

En aquesta edició se li va donar un toc diferent, atès que l’activitat va ser nocturna, una anticipació a la celebració a meitat del mes de maig de la jornada dels museus a la nit

Etiquetes   vida activa, turisme cultural, cultura, campredo, baix ebre, terres ebre

Publicat el2/5/2023

Campredó celebra les Jornades de PatrImoni | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Moment de la intervenció de l'artista Gemma Ginovart


El passat diumenge 30 d'abril Campredó va celebrar les Jornades de Patrimoni. Organitzades per la regidoria de cultura i patrimoni, en aquesta edició se li va donar un toc diferent, atès que l'activitat va ser nocturna, una anticipació a la celebració a meitat del mes de maig de la jornada dels museus a la nit. Més de quoranta persones van assistir a una magnífica actuació de dansa i de representació artística del cos per part de l'artista tortosina Gemma Ginovart, que va entusiasmar tots els assistents amb la seua interpretació.

Seguidament es va fer la presentació d'un nou quadre del campredonenc més universal, Francesc Llop i Marqués (Campredó, 1873 - Barcelona, 1970), gràcies al mecenatge del veterà col·leccionista d'art Gonzalo Julve Cervet, que ens va deixar malauradament fa un mes. El seu fill en va fer l'explicació oportuna. La família Julve-Villó fa molt temps que realitza el mecenatge de la Sala d'art Francesc Llop.

Finalment, a la sala polivalent es va fer la inauguració de l'exposició de retrats i paisatges de Joan Lahosa i Valimanya (Prat de Comte, 1902 - Barcelona, 1981). Va ser un pintor de la Terra Alta, autor d'un fresc a l'altar del Santuari de la Fontcalda, d'un retaule de la localitat de Valls i de les pintures de l'altar de l'ermita de Montserrat a Tortosa. El comissari de l'obra del pintor, Aleix Roig, llicenciat en història de l'art i natural de la Sènia, va fer-ne l'explicació deguda.

Una jornada artística de nivell, que va deixar un molt bon regust de boca a tots els assistents.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho