Roquetes.  Muntanya, ciència i tradició

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#8/11/2022#) AND (caducitat>=#8/11/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Càmpings, cases rurals i apartaments acaparen les reserves per Setmana Santa a Tarragona i l'Ebre

El sector turístic es reactiva per al mercat català amb l’esperança de poder rebre estrangers a l’estiu

Etiquetes   turisme, setmana santa, terres ebre, delta ebre, priorat

Publicat el26/3/2021

Càmpings, cases rurals i apartaments acaparen les reserves per Setmana Santa a Tarragona i l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Càmping Ampolla Playa, un dels establiments que han obert portes aquests últims dies


El sector turístic de les Terres de l'Ebre i del Camp de Tarragona obre la Setmana Santa, unes dates que fins fa dos anys donaven el tret de sortida al gruix de la campanya turística, amb l'esperança de consolidar la represa de l'activitat de cara l'estiu. No seran, ni de lluny, les xifres de plena ocupació vistes anteriorment: no hi ha pràcticament turisme estranger, la majoria de grans hotels de la Costa Daurada i centres d'oci com PortAventura es mantenen tancats. Però als pobles costaners amb segones residències, al Priorat, la Terra Alta i al delta de l'Ebre l'ocupació es preveu elevada durant els principals dies festius.

Després d'haver signat una Setmana Santa en blanc l'any passat, enguany el sector es mostra obertament il·lusionat amb l'arribada d'aquesta festivitat, malgrat que les restriccions de mobilitat limiten el públic al mercat familiar català. En aquest context de covid-19 la previsió és que obrin el 80% dels càmpings i el 50% de les places d'apartaments turístics, però només un 15% dels grans hotels de vacances. Tot i això, alguns d'aquests establiments només ho faran parcialment i d'altres tornaran a tancar amb l'esperança de reobrir més endavant, quan les condicions siguin més favorables per a l'arribada de visitants de la resta de l'Estat i de l'estranger.

Segons les dades de la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), a la costa les ocupacions seran baixes i mitjanes, és a dir, entre un 30% i un 60%. "És un inici interessant. Reobrirem els establiments amb totes les mesures de seguretat, donarem feina als nostres professionals i ens posarem un altre cop en marxa amb l'esperança que aquest estiu sigui substancialment millor que el de l'any passat", apunta la presidenta de la FEHT, Berta Cabré. A l'interior i a les Terres de l'Ebre, on els establiments turístics són més petits, es preveuen ocupacions del 60%, amb alguns indrets on s'arribarà al 100%.


Un “tsunami” de reserves al Priorat

És el cas del Priorat, on els establiments turístics ompliran per Setmana Santa. "És un tsunami de trucades i reserves", explica Roger Felip, president de Priorat Enoturisme. Tot i això, Felip apunta que "és un públic diferent de l'habitual", que busca principalment fer vacances i "que no té els mateixos objectius i interessos" que el visitant enoturista, més preocupat per "visitar cellers en un entorn d'exclusivitat". Amb tot, apunta que és una situació que passa sempre per Setmana Santa i a l'agost. De tota manera, la particularitat d'enguany és que els restaurants ja tenen totes les taules ocupades, a causa de la restricció d'aforament del 30%, i en els darrers dies els empresaris han de rebutjar clients.

De la seva banda, la presidenta de l'Associació de Turisme Rural de la Terra Alta, Pilar Miró, assenyala que a dia d'avui l'ocupació als establiments de la comarca ronda entre el 75% i el 80% per Setmana Santa, i que confien poder arribar a la plena ocupació. "Cada dia hi ha trucades. La gent vol venir i és normal, perquè el que volen en aquest moment és sortir", reflexiona. Els establiments terraltencs continuen aplicant les mesures implementades l'any passat per la covid-19 amb la qual cosa, indica Miró, "la gent pot venir tranquil·la".


Dificultats a l'hora d'omplir cases grans

A les cases rurals del Baix Ebre i el Montsià la previsió per als pròxims dies festius -de dijous a dilluns- podria arribar a situar-se a l'entorn del 60%, segons les dades que baralla l'Associació de Turisme Rural de les Terres de l'Ebre (Aturebre). Una xifra molt per sota de campanyes anteriors i que, en aquesta ocasió, es veu especialment condicionada per les mesures restrictives imposades per contenir la pandèmia de covid-19. Així, mentre que als establiment de fins a vuit places l'ocupació prevista ja és total, les cases més grans corren el risc de quedar buides -la majoria de les places-.

El portaveu d'Aturebre, Juanjo Bel, ha reconegut un increment de trucades els últims dies i no descarta un repunt de reserves aquest cap de setmana o d'última hora. Però el tipus de client familiar limita la possibilitat que s'acabin reservant cases amb una major capacitat de la necessària a preus força més elevats. "Quedaran cases grans buides i no creiem que es puguin omplir. A darrera hora es podria, però són famílies i no t'agafaran una casa gran", certifica. Creuen, de fet, que fins que no es flexibilitzin les restriccions les perspectives són nefastes i recorden que uns pocs dies no poden modificar la tendència. "Fins que no canviïn les restriccions, les cases grans estaran tancades i si a l'estiu continua ho seguiran", tanca Bel.


Molta activitat al delta de l'Ebre

En el cas concret del delta de l'Ebre, amb habitatges rurals amb generalment menys places que a les planes interior, les previsions són força més optimistes. La Federació d'Associació d'Empreses d'Ecoturisme valora positivament la dinàmica "molt activa" dels últims dies, tant pel que fa a peticions d'informació com reserves. Segons la seva vicepresidenta, Montse Callau, allotjaments, cases rurals i bungalows de càmpings registren ja un ple total. Places d'hotel i aparthotel se situen també fregant aquest ple, entre un 95 i un 98%, segons ha precisat. Les activitats, que sovint se solen reservar a última hora, tenen en aquests moments un nivell de reserves al voltant del 70%.


Font: ACN

Foto: Cedida