Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


La campanya d'oli cau un 33% a Catalunya

A Lleida la collita es manté estable, mentre la davallada es concentra a les demarcacions de Tarragona i Terres de l’Ebre

Etiquetes   de la terra, oli oliva, terres ebre, catalunya

Publicat el23/9/2020

La campanya d’oli cau un 33% a Catalunya | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... La davallada de la collita es preveu a les demarcacions de Tarragona i Terres de l’Ebre


A vuit dies de començar la campanya d'oli d'oliva 2020-21, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) confirma que es preveu una davallada del 33% de la collita i que la producció se situaria en unes 24.000 tones d'oli d'oliva front les 35.750 tones de l'any passat.

Per províncies, la producció d'enguany seria d'unes 13.000-14.000 tones a les comarques de Tarragona, entre 9.000-10.000 tones a les de Lleida i 1.000-2.000 tones a les comarques de Barcelona i Girona. La campanya passada, les 35.750 tones es van repartir 25.300 tones a Tarragona, 8.900 a Lleida i 1.550 entre Barcelona i Girona.

Antoni Galceran, responsable d'oli d'oliva de la FCAC, argumenta que “la falta de precipitacions en els últims mesos així com el mal quallat en algunes zones productores i sobretot que venim d'una bona producció l'any passat, han influït en un descens de la collita. Confiem que aquesta situació faciliti una recuperació del mercat i un repunt de les cotitzacions ens origen”.

La FCAC alerta que la situació de preus de les darreres campanyes compromet la rendibilitat de les explotacions i, per això, reclama que el Ministeri d'Agricultura posi en marxa el mecanisme d'adequació de l'oferta i la demanda basat en la retirada i immobilització obligatòria d'oli d'oliva per part de tots els operadors quan es donin situacions de desequilibri del mercat com ha succeït les darreres campanyes.


Foto: EbreActiu

comparteix-ho