Festa del Mercat a la Plaça. Amposta, del 16 al 19 de maig 2024

CAT | ES


Camina de Portbou a Ulldecona per sensibilitzar sobre l'esclerosi múltiple

Neus Benítez, afectada d’esclerosi múltiple (EM) i amb només un 10% de visió arriba aquest migdia a Ulldecona després de recórrer 725 quilòmetres a peu

Etiquetes   caminades, solidaritat, catalunya, ulldecona, montsia, terres ebre

Publicat el25/10/2019

Camina de Portbou a Ulldecona per sensibilitzar sobre l’esclerosi múltiple | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Una jove amb esclerosi múltiple (EM) i només un 10% de visió està recorrent 725 quilòmetres a peu, des de Portbou (Alt Empordà) , des d'on va sortir fa quasi un mes, fins a Ulldecona (Montsià), on està previst que arribi avui a migdia, per sensibilitzar sobre l'esclerosi múltiple primària progressiva (EMPP) i recaptar fons per a la seva investigació.

Segons fonts de la Fundació Esclerosi Múltiple, el repte esportiu que ha emprès Neus Benítez, anomenat “Un camí x l'EM”, consisteix en una marxa durant 28 dies per a la qual comptarà amb l'ajuda de 16 guies de l'equip I-triatletes Solidaris i diversos voluntaris que l'acompanyaran durant tot el camí.

Tot i la dificultat del desafiament, Benítez, de 25 anys i diagnosticada d'esclerosi múltiple remitent recurrent (EMRR) des dels 15 anys, té una gran motivació, i és que la seva companya sentimental pateix EMPP, la forma més extrema de la malaltia, que perjudica només a un 15% dels afectats.

Convivint amb una persona amb aquest tipus d'esclerosi m'he adonat que és molt diferent a la meva. Com es tracta d'una forma minoritària i és oblidada, per això aquest any m'he proposat donar-li visibilitat i intentar posar el meu granet de sorra per col·laborar en la investigació i la rehabilitació, fonamentals per millorar la qualitat de vida de les persones amb EMPP “, ha afirmat Benítez.suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu


No és la primera vegada que Benítez s'enfronta a un repte esportiu d'aquesta magnitud, ja que el 2018, juntament amb el seu amic d'I-triatletes Xavi Matas, va pedalejar 505 quilòmetres del Camí de Sant Jaume en tàndem, des de Burgos fins a Santiago de Compostel·la, per recaptar fons per l'esclerosi múltiple infantil.

Els fons recaptats en “Un camí x l'EM” es destinaran a la Fundació Esclerosi Múltiple i a Esclerosi Múltiple Espanya, la missió és promoure accions assistencials, sanitàries i científiques destinades a millorar la qualitat de vida de les persones amb esclerosi múltiple.


Per: Redacció

Fotos: Fundació Esclerosi Múltiple

comparteix-ho