Mas de Barberans, el poble de la pauma

CAT | ES


La Cameta Coixa de Miravet acollirà el Campionat de Catalunya per equips de la FEEC 2016

Entrevistem a la gent de CEM La Cameta Coixa de Miravet sobre la cursa per muntanya del 21 de febrer, dins del 9è Circuit de Curses per Muntanya de les Terres de l’Ebre i que serà Campionat de Catalunya de curses per muntanya per equips de la FEEC. La cursa absoluta té un recorregut exigent i tècnic, amb 21 Km i 1.350 md+. A més, també hi ha les curses júnior i cadet i la marxa. Totes les proves tenen el seu punt de sortida al pati de l’imponent Castell templer de Miravet.

Etiquetes   entrevistes, curses per muntanya, miravet ribera ebre

Publicat el9/2/2016

Entrevistem a la gent de CEM La Cameta Coixa de Miravet sobre la cursa per muntanya que organitzen per al 21 de febrer, dins del 9è Circuit de Curses per Muntanya de les Terres de l'Ebre i que serà Campionat de Catalunya de curses per muntanya per equips de la FEEC. La cursa absoluta té un recorregut exigent i tècnic, amb 21 Km i 1.350 m. de desnivell positiu. A més, també hi ha les curses júnior i cadet i la marxa. Totes les proves tenen el seu punt de sortida al pati de l'imponent Castell templer de Miravet i transcorren per pistes i senders vora el riu i les trinxeres de la guerra recuperats dels avantpassats miravetans.


La vostra cursa pren el nom del vostre Club (o al revés) ens podeu explicar l'origen d'aquest nom ?

La cursa pren el nom del nostre club.
«La Cameta Coixa» és un nom darrere del qual s'amaga la llegenda que tenia atemorida tota la canalla de Miravet a l'època de la postguerra. Aquesta criatura de tres potes, sempre afamada, trobava en la carn dels infants el seu plat preferit. Habitava al Castell, fet que va evitar que els xiquets de Miravet no hi pugessin ni poguessin prendre mal amb les runes que la Guerra havia deixat. Amb els anys aquest ésser va agafar les mateixes funcions que l'home del sac.


Quanta gent està implicada en l'organització de la vostra cursa ?

La junta del club la formen 6 persones, però en l'organització hi està implicada molta més gent, des de l'Ajuntament fins a altres entitats com l'Associació de Dones, la Comissió de Festes, ... així com persones a nivell individual, conformant un grup de voluntaris de més de 100 persones.

La Cameta Coixa de Miravet acollirà el Campionat de Catalunya per equips de la FEEC 2016 | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Què suposa per a Miravet la realització de la vostra cursa ?

Doncs a part del que representa per a tots aquells miravetans que estimem l'esport celebrar una diada festiva com aquesta al nostre poble, la Cursa de la Cameta Coixa dóna a conèixer Miravet per tot el territori, no només pel recorregut sinó també amb la promoció de productes locals que oferim per exemple a la bossa del corredor.


Descriviu-nos, en línies generals, els recorreguts ?

Es tracta d'un recorregut exigent i competitiu, que recorre camins i senderes que hem recuperat dels nostres avantpassats. Transcorre en part pel bosc de ribera i el Camí de Sirga i ascendeix per una sendera de pedra que puja al punt més alt de la cursa on hi ha una talaia àrab (340 metres) des d'on es controla el curs fluvial i tota la ribera de l'Ebre. Resumint totes les modalitats, la cursa absoluta tindrà un recorregut de 21 Km i 1.350 metres de desnivell positiu, la cursa júnior tindrà una distància de 19,5 Km i 1.050 metres de desnivell positiu, la cadet són 11 Km i 600 m. de desnivell i la marxa són 10 Km amb 450 metres de desnivell.


L'any passat la vostra cursa va estar dins la Copa Catalana i enguany sou Campionat de Catalunya per equips. En què consisteix aquest Campionat i què suposa per a vosaltres.

Suposa una oportunitat de projecció de la nostra cursa dintre de les curses de Catalunya i de la FEEC i ens permet promocionar el nostre poble més enllà de les Terres de l'Ebre.
El campionat de Catalunya per equips és una competició de la FEEC en la que els corredors del mateix club poden competir com a equip i el guanyador és aquell equip que els seus membres aconsegueixen arribar amb menys temps. Tot això sota les següents condicions:

  • Equip mínim de 3 persones, una de les quals ha de ser una dona. No hi ha nombre màxim de persones per equip, encara que únicament puntuaran les 2 primers dones i els 4 primers homes.
  • Per cada club de la FEEC només pot participar un equip.
  • Cada membre de l'equip ha de tenir llicència anual de la FEEC.
  • Tots els membres de l'equip han de competir a la cursa absoluta.
  • S'ha d'informar a l'organització dels membres de l'equip mitjançant e-mail a inscripcionscameta@gmail.com.

A més, hi ha un premi en metàl·lic per l'equip guanyador per tal de contribuir a pagar les despeses per competir com a equip al Campionat d'Espanya per equips.


La Cameta Coixa de Miravet acollirà el Campionat de Catalunya per equips de la FEEC 2016 | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Com valoreu la participació en edicions anteriors i quina previsió teniu per a enguany?

Molt positivament. En les últimes edicions hem tancat inscripcions a una setmana de la cursa, fet que ens afalaga. La previsió per a aquest any és assolir el mateix nombre d'inscrits, que és una xifra que des de l'organització considerem òptima i que ens permet oferir a tots els corredors els serveis i la qualitat que pretenem.


Quines novetats teniu per a enguany?

A part de ser Campionat de Catalunya per equips, poques novetats més. Aquest any hem consolidat el recorregut, fent més amples les senderes en alguns punts que ho requerien. Creiem que també és interessant que corredors que repeteixen puguin mesurar la millora d'un any a un altre.


La 8a Cursa La Cameta Coixa també té la seva vessant solidària. En què consisteix?

Doncs aquest any 1€ de cada inscripció serà destinat a col·laborar amb l'Associació de Nens amb Càncer (AFANOC). L'AFANOC, està formada per pares, mares, amics i familiars de xiquets i xiquetes afectats per aquesta malaltia i té com objectiu buscar solucions al conjunt de trastorns que envolten al càncer infantil.


Què els dirieu als que encara no tenen clar venir a participar a la vostra Cursa per a que s'acabin de decidir ?

Doncs que ja tarden en inscriure's!!
Si volen gaudir d'una cursa tècnica i exigent, en que un dels objectius de l'organització és que sigui un esdeveniment festiu i a més, única pel seu recorregut i entorn, sortint de dins del Castell templer i continuant per senderes que caminen vora el riu i les trinxeres de la guerra, la Cameta Coixa és la seva cursa!.