Mas de Barberans, el poble de la pauma

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#8/11/2022#) AND (caducitat>=#8/11/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

La CÓmara Arrossera del MontsiÓ crea un substitutiu del plÓstic amb clofolles d’arr˛s

La cooperativa agrÓria continua apostant per la sostenibilitat amb aquest nou material, resultat d’un projecte de mÚs de deu anys d’R+D

Etiquetes   de la terra, arros, sostenibilitat, montsia, amposta

Publicat el29/12/2020

La CÓmara Arrossera del MontsiÓ crea un substitutiu del plÓstic amb clofolles d’arr˛s | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


La CÓmara Arrossera del MontsiÓ i el seu colĚlaborador, l’empresari Iban GanduxÚ, han desenvolupat un nou material sostenible elaborat amb la clofolla d’arr˛s que espera competir amb el plÓstic.

Aquest material, anomenat Oryzite, Ús el resultat d’un projecte de mÚs de deu anys d’R+D. A partir de tota la clofolla de l’arr˛s de la CÓmara, s’elabora aquest material revolucionari que substituirÓ el plÓstic en productes de diverses ind˙stries com l’automociˇ, logÝstica, tŔxtils, embalatges o mobles.

La producciˇ d'Oryzite, que es realitza a la mateixa planta de la CÓmara Arrossera del MontsiÓ on es processa l’arr˛s, tÚ m˙ltiples beneficis com la reducciˇ del CO₂, la petjada de carboni i el consum d’energia. AixÝ doncs, la clofolla de l’arr˛s s’ha convertit en un component molt ˙til i innovador, donant lloc a Oryzite com un clar exemple d’economia circular: utilitza el mÝnim de recursos i el menor desaprofitament.

.


Per: Redacciˇ

Foto: Cedida