Parc Esportiu Vies Altes. Porrera

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/24/2022#) AND (caducitat>=#1/24/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

La Càmara Arrossera del Montsià crea un substitutiu del plàstic amb clofolles d’arròs

La cooperativa agrària continua apostant per la sostenibilitat amb aquest nou material, resultat d’un projecte de més de deu anys d’R+D

Etiquetes   de la terra, arros, sostenibilitat, montsia, amposta

Publicat el29/12/2020

La Càmara Arrossera del Montsià crea un substitutiu del plàstic amb clofolles d’arròs | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


La Càmara Arrossera del Montsià i el seu col·laborador, l’empresari Iban Ganduxé, han desenvolupat un nou material sostenible elaborat amb la clofolla d’arròs que espera competir amb el plàstic.

Aquest material, anomenat Oryzite, és el resultat d’un projecte de més de deu anys d’R+D. A partir de tota la clofolla de l’arròs de la Càmara, s’elabora aquest material revolucionari que substituirà el plàstic en productes de diverses indústries com l’automoció, logística, tèxtils, embalatges o mobles.

La producció d'Oryzite, que es realitza a la mateixa planta de la Càmara Arrossera del Montsià on es processa l’arròs, té múltiples beneficis com la reducció del CO₂, la petjada de carboni i el consum d’energia. Així doncs, la clofolla de l’arròs s’ha convertit en un component molt útil i innovador, donant lloc a Oryzite com un clar exemple d’economia circular: utilitza el mínim de recursos i el menor desaprofitament.

.


Per: Redacció

Foto: Cedida