Venda online productes de la Terra

CAT | ES


Els bolets de les Terres de l'Ebre, molt més que rovellons

L’Associació Micològica de les Terres de l’Ebre “Bitxac”, el Museu de les Terres de l’Ebre i l’ajuntament de Masdenverge organitzen les XVI Jornades Micològiques de les Terres de l’Ebre, que inclouen una exposició i una sortida guiada

Etiquetes   natura, micologia, bolets, terres ebre, exposicions

Publicat el7/10/2020

Els bolets de les Terres de l’Ebre, molt més que rovellons | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Organitzades per l'Associació Micològica de les Terres de l'Ebre “Bitxac”, el Museu de les Terres de l'Ebre i l'ajuntament de Masdenverge, les Jornades Micològiques de les Terres de l'Ebre enguany arriben a la setzena edició i tenen com a objectiu incrementar els coneixements micològics de les Terres de l'Ebre i divulgar i valoritzar el fascinant món dels bolets entre totes aquelles persones que hi estiguin interessades. En aquest sentit, s'incentiva la participació ciutadana en les activitats que formen part de les jornades com ara la sortida micològica (programada per al diumenge dia 25 d'octubre) que permetrà als assistents conèixer les diferents espècies de fongs que es troben en l'excursió que es realitzarà al llarg del matí, o el foment de les activitats educatives amb escolars i altres col·lectius.

Les Jornades inclouen l'exposició “Els bolets de les Terres de l'Ebre. Molt més que rovellons”, que s'inaugurarà al centre Masdenverge Actiu el proper dissabte dia 10 d'octubre a les 10.30 h. i una visita guiada pels membres de l'Associació Micològica “Bitxac” per conèixer i identificar bolets. La visita es realitzarà el diumenge dia 25 d'octubre i tindrà les places limitades a 20 participants, que es completaran mitjançant un procés d'inscripció prèvia.

L'exposició “Els bolets de les Terres de l'Ebre. Molt més que rovellons” està formada per 17 panells on s'introdueix al visitant al món dels fongs i als principals grups taxonòmics de bolets, mostrant una part de la gran biodiversitat d'espècies de bolets que podem trobar a les nostres terres. Podem trobar imatges i informació d'espècies molt conegudes i d'elevat valor gastronòmic com el sureny (Boletus aereus), el camagroc (Cantharellus lutescens), el cama-sec (Marasmius oreades), les dos espècies de rovellons (Lactarius deliciosus i Lactarius sanguifluus), l'apagallums (Macrolepiota procera), la moreneta (Tricholoma terreum), el rossinyol (Canthareullus cibarius) o el bolet de xop (Agrocybe aegerita); i al mateix temps el visitant també podrà conèixer espècies de bolets tòxiques, i fins i tot mortals, com la farinera borda (Amanita phalloides), el pixacà (Amanita pantherina) o diferents espècies de lepiotes (Lepiota sp.).

L'exposició estarà oberta al Centre Masdenverge Actiu des del dia de la seva inauguració fins al 25 d'octubre en l'horari habitual del Centre.


Activitats programades

Divendres 10 d'octubre

  • 10. 30 h. Inauguració de l'exposició “Els bolets de les Terres de l'Ebre. Molt més que rovellons” al Centre Masdenverge Actiu de Masdenverge. Exposició visitable del 10 al 25 d'octubre de 2020.

Diumenge 25 d'octubre

  • 7.00 h. Sortida guiada gratuïta per conèixer els nostres bolets, a càrrec dels membres de Bitxac. Punt de trobada davant del Centre Masdenverge Actiu. Places limitades i amb inscripció prèvia. Us podeu inscriure trucant al telèfon 977 702 954 o enviant un correu electrònic a info@museuterresebre.cat. Pera poder validar la vostra inscripció s'han de facilitar les següents dades: nom, DNI, telèfon i email.


Per: Redacció

Foto: EbreActiu

comparteix-ho