XXIV Festa de l’Oli de la Fatarella. 8 i 9 de desembre de 2023

CAT | ES


El Boixar acollirà la cursa d'orientació, Rogaine de la Tinença de Benifassà

El 14 de maig, al Boixar, es realitzarà la primera edició de la Rogaine de la Tinença de Benifassà, una modalitat de cursa d’orientació en la que els participants han de trobar tants de control com puguin, a partir d’un mapa de la zona que abasta 35 Km2.

Etiquetes   curses orientacio, rogaine, tinença de benifassa, el boixar, baix maestrat

Publicat el4/5/2016

El proper dissabte 14 de maig el Boixar acollirà la primera edició del Rogaine de la Tinença de Benifassà. Aquesta és una modalitat de de cursa d'orientació en la que es els participants s'han de desplaçar a peu per tal de buscar tants punts de control com puguin i que estaran repartits en un terreny delimitat per un mapa que es donarà als participants just abans de la sortida. Tenint en compte que el lloc de sortida és al Boixar i que el mapa abasta una àrea d'uns 35 km2, els corredors tindran l'oportunitat de conèixer també les poblacions properes de Fredes i Coratxà.

Aquesta prova té dues modalitats diferenciades pel temps límit que hi ha per a trobar un nombre determinat de fites o controls. A la modalitat de 6 hores, sortirà a les 11 del matí, els participants hauran de localitzar fins a 45 fites, mentre que a la modalitat de 3 hores, que sortirà a la una del mig dia, els participants tenen 30 fites per a descobrir. La participació es fa en equips formats per 2, 3, 4 o 5 persones. Com que no hi ha cap recorregut predefinit, són els equips qui plantegen la seva pròpia estratègia per a passar pels control.

El Boixar acollirà la cursa d’orientació, Rogaine de la Tinença de Benifassà | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...

Aquesta prova és puntuable per a la lliga espanyola d'ultrascore-rogaine, i té prevista una participació d'entre 200 i 250 orientadors que arribaran des de tots els punts de la Península. El Boixar els acollirà i permetrà que la seva estada a la comarca sigui agradable, amb espai per acampar, servei de bar i dutxes. Un cop acabada la cursa hi haurà un àpat de cloenda.

Per als organitzadors "els terrenys de la Tinença de Benifassà són especialment atractius per a la pràctica de l'orientació perquè hi ha molts quilòmetres de natura per descobrir i que, segurament, sorprendran a tots aquells que no coneixen la zona".