Argila. XXIX Fira de la Terrissa i la Tradició. La Galera, de l’1 al 5 de maig 2024

CAT | ES


Benicarló treballa per a declarar les Festes Patronals d'Interés Turístic Autonòmic

La petició coincideix amb el cinqué centenari de les Festes, després que l’any 1523 el rei Carles I autoritzara la Fira en honor a Sant Bartomeu

Etiquetes   turisme, benicarlo, baix maestrat

Publicat el7/2/2023

Benicarló treballa per a declarar les Festes Patronals d’Interés Turístic Autonòmic | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Les tines recuperades


La Regidoria de Festes i la Comissió de Festes de Benicarló han elaborat el dossier documental que obri l'expedient per a la petició de declarar Festa d'Interés Turístic Autonòmic la setmana gran de les festes d'agost. El document fa un repàs a l'arxiu històric, principalment del s. XX, i inclou aportacions d'entitats culturals i penyes, recull fotogràfic, accés a testimonis audiovisuals de les últimes edicions i el suport del teixit associatiu i esportiu de la ciutat.

Les Festes Patronals celebraran enguany oficialment el seu cinqué centenari, després que l'any 1523 el rei Carles I autoritzara a perpetuïtat la fira en honor a Sant Bartomeu.

Aquesta efemèride portarà també la recuperació d'actes que havien acabat perdent-se fa alguns anys, com ara el popular festival marítim, amb les tradicionals cucanyes i les diferents curses de tines, bots i natació al port benicarlando. Amb aquesta finalitat, la Comissió de Festes ha recuperat les quatre tines que ja s'utilitzaven, gràcies a la bona conservació que n'ha fet la Confraria de Pescadors Sant Telm. Després que siguen convenientment restaurades, s'ha decidit batejar-les amb els noms de Parreta, Fondalet, Marimba i Calafat.

El regidor de Festes i president de la Comissió, Pedro Manchón, ha defensat aquesta nova aposta de la Comissió. «Continuem renovant la nostra programació, no només amb els espectacles més grans o amb els emotius concerts de la gent de casa, sinó també preservant i respectant la memòria cadufera, com ja estem aconseguint amb l'acte de córrer la traca».


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho