Lo Sirgador, llagut turístic. Activitats al riu Ebre i a la Via Verda

CAT | ES


Benicarló promou el turisme d'experiència amb activitats al voltant del Vi Carlon

El proper 19 de juliol tindrà lloc una ruta cicloturista vespertina entre vinyes i per al 8 d’agost s’ha organitzat una activitat nocturna d’astroturisme. L’objectiu és apostar per una oferta turística diferent, sostenible i responsable

Etiquetes   turisme, benicarlo, baix maestrat

Publicat el15/7/2020

Benicarló promou el turisme d’experiència amb activitats al voltant del Vi Carlon | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


La Regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Benicarló ha preparat un seguit d'activitats per als propers mesos per a donar a conéixer el Vi Carlon des de diferents perspectives i amb tot tipus d'activitats de promoció i difusió. Es tracta d'una oferta basada en els recursos naturals, culturals i gastronòmics locals que pretén posar en valor l'històric Vi Carlon, un producte molt lligat a la història de Benicarló que ara es promocionarà com un dels principals actius turístics de la ciutat.

La regidora de Turisme, Isabel Cardona, s'ha mostrat convençuda que aquest projecte «suposarà un impuls per al turisme de qualitat pel qual aposta Benicarló» i ha remarcat la importància de «posar en valor la producció vinícola local i la personalitat del nostre paisatge». Isabel Cardona ha afegit que «el Vi Carlon serà un complement de primera magnitud dins de l'oferta gastronòmica local, a més d'un nexe perfecte entre el passat comercial i emprenedor de Benicarló i la modernitat de l'actual sector turístic».

Les activitats arrancaran aquest 19 de juliol amb una ruta cicloturista familiar per les vinyes dels voltants de Benicarló, un passeig entre vinyes i hortes on es donarà a conéixer la riquesa d'uns terrenys vinculats des de temps immemorials al conreu de tot tipus de productes de regadiu i de secà.

Per al 8 d'agost, hi haurà una activitat nocturna d'astroturisme, amb el nom «El vi i les constel·lacions». La intenció d'aquesta proposta és explicar com i per què els canvis d'estació i de condicions meteorològiques han estat fonamentals per a traure el màxim rendiment a l'agricultura. De fet, la relació de l'agricultura amb l'astronomia ve de temps molt remots, quan conéixer el cel, més que una curiositat, era una necessitat. Les constel·lacions visibles en el cel nocturn segons l'època de l'any permetien anticipar els cicles estacionals i programar així les tasques agrícoles com el sembrat, la recollida o les transhumàncies.

Per a finals d'agost-principis de setembre, amb una data encara per concretar que estarà en funció de la meteorologia, s'ha previst una activitat amb els productors del Vi Carlon, que explicaran com es preparen de cara a la verema.

Ja per al mes d'octubre s'ha programat una activitat de senderisme entre vinyes («El mosaic paisatgístic del territori del Vi de Carlon») i per al 31 d'octubre hi haurà una ruta urbana per dins de la ciutat, on es visitaran els principals escenaris relacionats amb el Vi Carlon.

Amb motiu de la pandèmia de la covid19, l'assistència a les activitats es farà en grups limitats i caldrà adquirir tiquets a un preu de 2 euros a la Tourist Info Benicarló. (Tel. 964 473 180 / benicarlo@touristinfo.net).


Per: Redacció


comparteix-ho