Ulldecona, un passeig per la història

CAT | ES


Benicarló promociona la Festa de la Carxofa en la fira Mediterranean Gastrónoma

Turisme Benicarló participa en una taula redona sobre esdeveniments gastronòmics amb valor turístic explicant les singularitats de la Festa de la Carxofa. Gastrónoma és una de les cites gastronòmiques més importants de l’any a tot Espanya

Etiquetes   turisme, turisme gastronomic, carxofa de benicarlo, de la terra, benicarlo, baix maestrat

Publicat el10/11/2020

Benicarló promociona la Festa de la Carxofa en la fira Mediterranean Gastrónoma | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


La regidora de Turisme de l’Ajuntament de Benicarló, Isabel Cardona, ha participat en la fira Mediterranean Gastrónoma per a promocionar la Festa de la Carxofa en el marc d’una jornada sobre esdeveniments gastronòmics amb valor turístic organitzada per Turisme Comunitat Valenciana. Cardona ha explicat les singularitats de la Festa, no només com a cita gastronòmica indiscutible, sinó com a element desestacionalitzador del turisme a Benicarló.

«El valor de la Festa de la Carxofa -ha explicat la regidora- està en la gran capacitat d’atracció que té en ple hivern, des de finals de gener fins al març, la qual cosa ens permet incrementar notablement les pernoctacions, que arriben fins al 90%, i l’aforament als restaurants».

Isabel Cardona ha detallat que «la Festa suposa un potent element de cohesió entre el sector agrícola i el de la restauració, sense oblidar la importància de la vessant formativa que representa la participació activa en la Festa del Centre Integrat Públic de Formació Professional (CIPFP)».

La regidora ha destacat la importància de «posicionar el nom de Benicarló entre les principals destinacions turístiques gastronòmiques en un esdeveniment del nivell de Gastrónoma» i ha reconegut que «gràcies als productes de primera qualitat que tenim a Benicarló podem aspirar a estar presents en les fires més importants del sector».

Cardona ha remarcat que «la promoció de la gastronomia i del turisme gastronòmic són una de les principals apostes de l’Ajuntament de Benicarló, ja que no només engloba el sector de la restauració, sinó que incorpora altres valors com la cultura, la sostenibilitat del territori o el procés d’elaboració dels productes de la terra i el mar».

Gastrónoma és una de les cites gastronòmiques més destacades del calendari nacional i enguany, tot i haver reduït la participació degut a la pandèmia, ha aconseguit reunir més de 20 estrelles Michelin.

La jornada del passat diumenge va comptar amb destacats cuiners, entre ells, el xef Raúl Resino, propietari d’un restaurant a Benicarló distingit amb una estrella Michelin i un sol Repsol. Resino va posar en valor el peix com a producte de qualitat en diferents plats elaborats amb arròs.


Per: Redacció

Foto: Cedida