Lo Sirgador, llagut turístic. Activitats al riu Ebre i a la Via Verda

CAT | ES


Benicarló presenta el primer Fòrum Gastronòmic Carxofa Innova

Durant el dia 27 i 28 de gener es duran a terme xerrades de professionals sobre la carxofa, mentre que el dia 29 de gener tindrà lloc el concurs, tot al Magatzem de la Mar. Els concursos de Cuina i de Sala comptaran amb jurats de primer nivell com Raúl Resino o Toni Cortés

Etiquetes   productes km0, carxofa, benicarlo, baix maestrat, carxofa de benicarlo

Publicat el20/1/2020

Benicarló presenta el primer Fòrum Gastronòmic Carxofa Innova | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, acompanyada pels professors del Centre Integrat Públic de Formació Professional (CIPFP), Víctor Cerdà i Joan Viana, i pel reconegut xef Raúl Resino, han presentat aquest matí la primera edició del Fòrum Gastronòmic Carxofa Innova, que enguany té com a lema «Cultivem, formem, innovem».

Miralles, ha recordat que «a Benicarló tenim un producte de primeríssim nivell com és la carxofa, però també comptem amb el CIPFP, que tant ha col·laborat a l'èxit de les Jornades Gastronòmiques i és per això que, junt amb l'Ajuntament s'ha treballat en aquesta iniciativa per tal de situar Benicarló en el centre del món gastronòmic, tant a nivell autonòmic com nacional».

Es tracta d'unes jornades per les quals passaran tant antics alumnes del CIPFP com diverses personalitats que, d'una manera o d'una altra, estan relacionades amb la carxofa i el seu àmbit gastronòmic. Així, durant dilluns 27 i dimarts 28 se celebraran una desena de xarrades sobre la carxofa i les seues propietats, olis, vins, la Formació Professional, les dones emprenedores, etc.Bodegas Crial. Quatre generacions cultivant vinyes i elaborant vi de Lledó


El primer Fòrum Gastronòmic Carxofa Innova finalitzarà dimecres 29 amb el Concurs de Cuina i de Sala, en la que serà la vuitena edició del concurs que cita aquells centres de Formació Professional que imparteixen formació tant de Cuina com de Sala. Enguany, els equips que competiran procedeixen de València, Castelló, Alcoi, Peníscola, la Pobla de Farnals i Enguera, a més del CIPFP de Benicarló.

D'una banda, el jurat del concurs de Cuina d'aquesta edició el formaran Raúl Resino, Paco Martorell, Rodrigo Castell, Iván Alemán i Paco Solvas i comptaran amb tres premis de 400, 300 i 200 euros. D'altra banda, els encarregats de valorar el concurs de Sala seran diversos representants de l'Associació de Barmans de la Comunitat Valenciana, entre els qui es troba Toni Cortés, Campió del Món de Cocteleria el 2018.

El xef Raúl Resino ha volgut felicitar el CIPFP pels seus 20 anys formant cuiners i ha remarcat que «tot l'equip del centre treballa molt en aquest concurs i cada any innova per tal de millorar-lo». «La protagonista del concurs és la carxofa, i per tant no sempre ha de guanyar el plat més bonic, sinó el que tracte millor l'hortalissa, amb respecte i es note el sabor», ha subratllat Resino.


Per: Redacció

Foto: Cedida