CAT | ES
Aquest cap de setmana, Benicarló es prepara per a acollir els actes centrals de la Festa de la Carxofa. El festival Art&Xoc, el sopar de gala, la conversa entre Mikel López Iturriaga i Mariola Cubells, la torrada popular i la Demostració Gastronòmica marcaran un any més la Festa, juntament amb la Fira de productes de proximitat i moltes altres activitats
Etiquetes producte proximitat, turisme, carxofa, carxofa de benicarlo, benicarlo, baix maestrat
Publicat el24/1/2020
Aquest cap de setmana, Benicarló viurà els actes centrals de la XXVII Festa de la Carxofa, declarada d’Interès Turístic Autonòmic. L’esdeveniment presenta singularitats úniques que cada any atrauen milers de visitants interessats per les múltiples possibilitats gastronòmiques de la carxofa i per la gran quantitat d’actes organitzats al voltant de la festa: concerts, exposicions, visites dinamitzades, demostracions gastronòmiques, actes populars...
Aquest any, els dies grans d’homenatge a la carxofa arrancaran avui divendres 24 de gener a les 18.00 hores amb la cinquena edició del festival Art&Xoc, dedicada a la música d’arrels afroamericanes i afrocaribenyes. Enguany l’Art&Xoc comptarà amb un cartell de luxe format per Soweto, Rigodonians i Black Fang, a més de tallers i activitats per a tots els públics.
A les 20.30, tindrà lloc el sopar de gala, on es lliurarà la Carxofa d’Or a Mikel López Iturriaga, periodista i fundador del web El Comidista, la reconeguda pàgina web sobre gastronomia. El sopar servirà també per a retre homenatge a Mari Carmen Arín Borrás, una persona que ha dedicat tota la vida a la terra.
Dissabte 25 de gener a les 12.30 hores, arribaran els torn de la conversa entre els periodistes Mikel López Iturriaga i Mariola Cubells, que es durà a terme a la capella del Mucbe. A més, durant tot el dia hi haurà activitats per a tots els públics; taller de balls tradicionals, un concert bureo amb el grup Fartabelitres, el concert d’Òscar Britz i Vera Green, visites dinamitzades pel centre històric de Benicarló i al Poblat Iber Puig de la Nau i la V Fira de productes de proximitat.
Tampoc faltarà a les 19.00 hores, un dels plats forts de la festa: la torrada popular de carxofes que organitza el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Carxofa de Benicarló, on està previst que es torren més de 3.000 quilos de carxofa. Després de la torrada, a les 23.00 hores, l’Orquestra Ágora, posarà el colofó festiu a una jornada d’activitat efervescent.
Diumenge 26 de gener, com cada any, tindrà lloc l’acte més espectacular i multitudinari de la Festa amb la Demostració Gastronòmica, que comptarà amb la participació dels establiments de la ciutat. Els tiquets es poden adquirir el mateix diumenge en un punt de venda pròxim al recinte de la Demostració, que tindrà lloc als carrers del centre de la ciutat.
El minut a minut de la jornada el transmetrà Ràdio Benicarló, que comptarà amb una carpa a la plaça de la Constitució des d’on realitzarà un programa en directe de tres hores. Els restaurants de la ciutat començaran el mateix diumenge 26 les Jornades Gastronòmiques, que enguany s’allargaran fins a l’1 de març.
Per: Redacció
Foto: Benicarló Travel
EbreActiu.cat
Què és EbreActiu.cat
Contactar
Publicitat
Butlletí electrònic d'EbreActiu
Informació i avís legal
Política de cookies
Selecció d'enllaços: