DOS PEDRES FONTCALDA. GASTROESPAI - Gandesa (Terra Alta)

CAT | ES


Benicarló millora l'entorn dels forns de calç i mollons de terme

La intenció en un futur pròxim és promoure una ruta turística que pose en valor aquest patrimoni arquitectònic

Etiquetes   entorn, turisme rural, benicarlo, baix maestrat

Publicat el14/9/2020

Benicarló millora l’entorn dels forns de calç i mollons de terme  | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


La Regidoria d'Agricultura de l'Ajuntament de Benicarló, amb la col·laboració de la Brigada d'Obres i Serveis, està adequant els voltants dels forns de calç i mollons de terme que es troben ubicats principalment a l'assegador de la Ratlla, que delimita el terme municipal de Benicarló amb el de Càlig.

Els treballs consisteixen a netejar i desbrossar les zones properes a aquestes construccions per tal de millorar l'entorn i facilitar l'accés a totes aquelles persones que vulguen observar de prop aquests elements tan típics de la nostra geografia. En total, s'actuarà sobre els voltants de 10 forns de calç i 12 mollons de terme.

La regidora d'Agricultura, Inma Díaz, ha destacat que «aquestes construccions formen part indissociable del nostre paisatge» i ha anunciat que «juntament amb la Regidoria de Turisme estem plantejant la possibilitat de promoure una ruta turística per tota aquesta zona que posaria en valor una part important del nostre terme municipal i serviria també per a què els més joves conegueren els orígens i les funcions d'aquests elements que integren el nostre patrimoni arquitectònic».

Bona part dels forns de calç i els mollons de terme que es troben a la zona de l'assegador de la Ratlla es van restaurar l'any 2008 a través d'una subvenció de la Generalitat, dins del programa EMCORP.


Per: Redacció

Foto: Cedida