Eports Ample de Banda i Internet

CAT | ES


Benicarló avança la campanya contra els mosquits a causa de les altes temperatures

Els punts de tractament es concentren en zones humides, embornals o zones amb retenció d’aigua. Els tractaments contenen matèries actives de molt baixa nocivitat per a les persones o animals de companyia

Etiquetes   natura, medi ambient, benicarlo, baix maestrat

Publicat el20/3/2019

Benicarló avança la campanya contra els mosquits a causa de les altes temperatures | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... L'avançament de la campanya es deu a les condicions meteorològiques que s'han donat en els últims mesos (Pixabay)


Un mes abans del que és habitual, la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Benicarló ha començat la campanya de tractaments sobre els nínxols de cria de mosquits a l'entorn urbà de gestió municipal. A partir d'ara, i fins a finals d'any —que, en funció de les condicions meteorològiques podria ser octubre o novembre—, s'aniran repetint de forma periòdica els tractaments que tenen com a objectiu atacar els primers estadis de desenvolupament larvari, una vegada finalitzat l'estat latent en què el mosquit passa l'hivern.

Els tractaments contenen matèries actives de molt baixa nocivitat per a les persones o animals de companyia, atés que fan servir un entomopatògen i un inhibidor de la síntesi de la quitina. Els punts de tractament es concentren en els punts de cria, bàsicament embornals, zones humides com el Barranquet o zones amb retenció d'aigua recorrent o procedent de la pluja.

El regidor de Medi Ambient, Ximo Bueno, ha assenyalat que «l'avançament de la campanya es deu a les condicions meteorològiques que s'han donat en els últims mesos, concretament, les altes temperatures, que afavoreixen el desenvolupament de les larves i, per tant, ens han obligat a iniciar abans els tractaments».

Bueno ha recordat que «a banda dels tractaments, és molt important la responsabilitat dels ciutadans a l’hora d’evitar la proliferació del mosquit», tant a les cases com als jardins i piscines. El regidor ha remarcat que «hem d’evitar l’acumulació de xicotetes quantitats d’aigua estacada en pots, cossiets, gerros, pneumàtics o altres recipients que són focus de cria dels mosquits».suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu

comparteix-ho