Mas de Barberans, el poble de la pauma

CAT | ES


Benicarló ambienta la ciutat amb imatges commemoratives de la Festa de la Carxofa

A banda d’homenatjar i recordar la Festa també es pretén continuar promocionant el producte de la Carxofa de Benicarló, amb gran importància a l’economia del municipi

Etiquetes   turisme, benicarlo, baix maestrat, carxofa, carxofa de benicarlo, turisme gastronomic

Publicat el1/2/2021

Benicarló ambienta la ciutat amb imatges commemoratives de la Festa de la Carxofa | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


L'Ajuntament de Benicarló, a través de la Regidoria de Turisme, ja ha començat a ambientar la ciutat amb elements decoratius que pretenen homenatjar la Festa de la Carxofa i evocar els que són tradicionalment els actes més multitudinaris.

La regidora de Turisme, Isabel Cardona, ha ressaltat que «encara que enguany no puguem celebrar la Festa de la Carxofa com cada any, hem de seguir promocionant la Carxofa, perquè Benicarló és un poble d'agricultors i el producte té molta importància en l'economia». «Amb aquests actes pretenem que la gent recorde que aquesta és la data de la Festa de la Carxofa i no l'esborre del calendari», ha finalitzat la regidora.

Així, a la zona de la plaça de la Constitució on tradicionalment se celebra la Torrada Popular s'ha col·locat una imatge commemorativa de l'acte, un dels més multitudinaris. Per la seua banda, a la Cambra Agrària s'han situat diversos vinils que recopilen part del procés de la carxofa, des del moment de la plantada, al moment de plena producció fins que la carxofa es troba en flor, que és el final del cicle.

També s'han decorat espais com el carrer de Ferreres Bretó i el carrer de Sant Joan, on s'ha situat un vinil d'un carxofar que pot servir perquè les persones que vulguen es fotografien amb la imatge de fons.

Un altre dels elements artístics que aniran apareixent pels carrers de Benicarló són les carxofes de la iniciativa CarxofArt. La primera que ha arribat al carrer es troba a la plaça de la Constitució, i és la de l'artista Grego Acebedo, on es pot llegir la paraula «carxofa» escrita en 40 idiomes. Pròximament aniran apareixent les altres quatre escultures decorades per altres artistes.


Per: Redacció

Foto: Cedida