butlletí EbreActiu

CAT | ES


La batalla de confeti apropa a més de 16.500 persones a Morella per a arrancar l'any del 55 Sexenni

El cap de setmana sencer va ser un èxit amb molta participació en tots els actes tradicionals i festius que inicien l’any sexennal

Etiquetes   vida activa, turisme, festes, tradicions, morella, comarca els ports

La batalla de confeti apropa a més de 16.500 persones a Morella per a arrancar l’any del 55 Sexenni | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Més de 16.500 persones es van donar cita el diumenge a Morella per a disfrutar de l'Anunci del 55 Sexenni. Durant la vesprada, van tindre lloc els actes més característics d'aquesta festa amb la batalla de confeti on es llancen 40.000 quilos de papers de colors. Així, al voltant de 4.700 cotxes s'han comptabilitzat en els diferents llocs d'aparcament habilitats per a acollir a tota la gent que s'apropa a viure l'experiència de l'Anunci. Tot i l'elevada participació en el pregó i la resta d'actes programats amb milers de persones, com la desfilada de les carrosses, no s'han produït incidents greus.

L'alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa, ha remarcat que “ha sigut una festa increïble on tota la gent ha tingut un bon comportament perquè tot eixira bé” i ha volgut “agrair a l'equip d'organització el seu treball i dedicació amb tots els preparatius i coordinació de la festivitat”. A més, ha explicat que “ja que després de les nombroses reunions mantingudes, es van complir els horaris perquè totes i tots disfrutaren de l'Anunci”. L'edil ha detallat que “els i les membres de totes les carrosses també van col·laborar enormement perquè les desfilades foren fluides, de manera que tots els vehicles van donar les dues voltes del recorregut abans de les 22.00 hores, la qual cosa no havia ocorregut des que hi ha tantes carrosses”. “És una gran satisfacció i un gran orgull que tot el poble ens haguem posat d'acord i coordinat d'aquesta forma, respectant a la resta de participants i disfrutant nosaltres al màxim, els ho agraís profundament i crec que ens hem de donar l'enhorabona i les gràcies d'uns als altres” ha conclòs Sangüesa.

Per a acollir els 4.700 cotxes que es van aproximar a la ciutat, es va coordinar un dispositiu especial de trànsit i seguretat. Per a això, van intervindre la Guàrdia Civil de trànsit, la Guàrdia Civil de seguretat ciutadana, la Policia Local de Morella, Protecció Civil i Creu Roja. Durant la vesprada del diumenge, al voltant de 1.500 persones participaven directament en la desfilada de disfresses i la de les carrosses. 44 grups de gent amb 41 vehicles decorats expressament per a l'Anunci. La desfilada de carrosses amb la tradicional batalla de confeti són els actes més característics i festius de l'Anunci. Junt amb el pregó, que és el principal, i la programació institucional que l'acompanya, formen aquesta tradicional festa per a renovar el vot i celebrar nou dies de gran festa l'any 2024 amb el 55 Sexenni, el qual tindrà lloc des del 17 fins al 26 d'agost de l'any 2024. L'any sexennal ja està en marxa i alguns dels carrers ja han fet les primeres reunions i començar a treballar els tapissos. També els gremis es preparen per a iniciar els treballs que duraran tot l'any. Aquestes dues festes indivisibles estan declarades Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural d'Espanya, Festa d'Interès Turístic Nacional i Bé d'Interés Cultural Immaterial.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho