Eports Ample de Banda i Internet

CAT | ES


La base nāutica de la Rāpita esdevindrā un centre de referčncia en la prāctica d'esports nāutics

L’objectiu d’aquesta és ser un centre de referčncia per fomentar la nāutica de base, potenciar l’activitat nāutica a la badia dels Alfacs i desestacionalitzar l’activitat per atreure turisme nāutic i promoure les Terres de l’Ebre i Catalunya arreu del mķn

Etiquetes   turisme, la rapita, delta ebre, badia alfacs, esports nāutics, terres ebre

La base nāutica de la Rāpita esdevindrā un centre de referčncia en la prāctica d’esports nāutics | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... La base nāutica de la Rāpita esdevindrā un centre de referčncia en la prāctica d'esports nāutics


La base nāutica de la Rāpita esdevindrā un centre de referčncia en la prāctica d'esports nāutics L'edifici de la base nāutica esdevindrā un centre de referčncia en la prāctica d'esports nāutics, ja que acollirā l'Escola de vela i les activitats nāutiques. L'objectiu d'aquesta és ser un centre de referčncia per fomentar la nāutica de base, potenciar l'activitat nāutica a la badia dels Alfacs i desestacionalitzar l'activitat per atreure turisme nāutic i promoure les Terres de l'Ebre i Catalunya arreu del mķn.

L'alcalde de la Rāpita, Josep Caparrķs, apunta que “la base nāutica convertirā la Rāpita en el referent d'esports nāutics a Catalunya, perquč tenim la Badia dels Alfacs, la qual cosa ens permet ser un espai immillorable per a la prāctica d'esports nāutics”. Caparrķs afegeix que “davant d'esta situaciķ geogrāfica privilegiada, ara tindrem un equipament en condicions per poder albergar totes les disciplines esportives nāutiques: rem, vela, caiac, paddle…”.

L'estructura de l'edifici en construcciķ estā formada per una planta baixa i una planta pis. La planta baixa tindrā dues zones: un espai cobert per ubicar les oficines, els vestidors, els serveis i un porxo, així com un espai descobert per emmagatzemar els caiacs, les taules de surf, les armilles nāutiques i les embarcacions de vela lleugera, entre altres. La planta pis acollirā una sala d'actes, aules i zones de servei. A més, s'instalˇlaran 108 plaques solars per fer un edifici autosuficient energčticament. Les obres tindran una inversiķ de 900.000 euros i es preveuen finalitzar el mes de maig d'aquest any.


Urbanitzaciķ entorn de la base nāutica

El 2022 es va urbanitzar l'entorn de la base nāutica per integrar més el port al teixit urbā. Amb l'actuaciķ s'ha creat un nou tram de passeig que connecta l'aparcament, on s'ha instalˇlat la marquesina fotovoltaica, amb l'edifici de la base nāutica, equipat amb enllumenat públic, mobiliari urbā i jardineria. Tanmateix, al davant de l'edifici s'ha generat una rampa d'avarada d'embarcacions i un moll en forma de graderia perquč la ciutadania pugui gaudir d'un espai amb vista a la badia des d'on contemplar l'activitat nāutica, amb una inversiķ de 600.000 euros.


Per: Redacciķ

Foto: Estaciķ Nāutica La Rāpita

comparteix-ho