Buda & Bike 2024, l’illa de Buda a cop de pedal. 13 i 14 de juliol, el 3, 4, 17, 18 i 31 d’agost i l’1 de setembre

CAT | ES


Les barques d'encerclament tornen a la mar després de dos mesos de veda

El sector pesquer de l’encerclament de la província de Tarragona va tornar a l’activitat diumenge a la nit després de la seva aturada biològica de dos mesos

Etiquetes   de la terra, de la mar, ametlla de mar, baix ebre, terres ebre, sector pesquer

Publicat el22/2/2023

Les barques d’encerclament tornen a la mar després de dos mesos de veda | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Port de l'Ametlla de Mar


Les onze barques de llum tarragonines van sortir a la mar després d'estar amarrades dos mesos per complir amb l'aturada biològica. Els pescadors valoren positivament el primer dia de l'activitat de la campanya, ja que en general tota la flota ha capturat fins a 20 tones de seitó aproximadament, però troben a faltar més sardina, ja que només n'han pescat unes 3 tones.

A més, les captures són d'un peix entre mitjà i jove; una mida que queda lluny del peix gros. El patró major de la Confraria de l'Ametlla de Mar, patró també d'una barca d'encerclament, Miquel Brull, afegeix que és una mida, malauradament, habitual en els últims anys.

Els pescadors esperen que la campanya d'enguany sigui millor que la de l'any passat, ja que va ser molt irregular i hi havia dies que arribaven a port sense captures.

Enguany justament la flota de la demarcació serà la única de la costa catalana que farà 15 dies més de veda, de l'1 al 15 d'abril. Els pescadors creuen que és necessària aturar per recuperar el recurs i manifesten que la compensació econòmica d'aquestes aturades s'hauria d'ajustar més a la rendibilitat del sector.


Per: La Cala RTV

Foto: EbreActiu

comparteix-ho