Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


Les barques d'encerclament faran dos mesos i mig de veda

Els pescadors del peix blau de la demarcació de Tarragona estan fent dos mesos d’aturada biològica fins al febrer i també amarraran 15 dies al mes d’abril

Etiquetes   de la terra, de la mar, sector pesquer, ametlla de mar, delta ebre, terres ebre

Publicat el10/1/2023

Les barques d’encerclament faran dos mesos i mig de veda | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


El sector pesquer de l'encerclament de la província de Tarragona va començar el passat 23 de desembre la seva aturada biològica fins al pròxim 19 de febrer, per millorar l'estat dels caladors i recuperar espècies. Enguany com a novetat, es faran 15 dies més de veda al mes d'abril.

Les dues llums caleres han amarrat durant dos mesos per complir amb l'aturada biològica marcada a la demarcació. A més, aquest 2023, el sector del peix blau farà 15 dies més de veda, de l'1 al 15 d'abril. Una novetat que té la voluntat de recuperar sobretot el seitó.

L'aturada es fa al llarg del litoral català en diferents períodes per no coincidir entre els ports, però enguany serà el primer cop que es pararà fins a dos mesos i mig. Una parada que es compensa amb ajudes als armadors i que recentment també van destinades a armadors autònoms.

La campanya d'enguany ha estat molt irregular, seguint la mateixa tònica dels anys anteriors, amb mesos de més pesquera i altres de captures molt minses, o fins i tot hi ha hagut dies que els pescadors arribaven sense captures. Una tònica que no només succeeix a la costa tarragonina, sinó que es repeteix a altres zones.

Els pescadors creuen que és imprescindible fer les aturades, tal com recomanen els científics, però que els estudis no assenyalen el motiu pel qual pensen que està desapareixent el peix blau, com és l'augment dels seus depredadors.

Amb tot, en les darreres dues dècades s'ha produït la desaparició d'una part important de la flota, a l'Ametlla de Mar encara queden dues embarcacions que es dediquen a la pesca del peix blau i que són les úniques que queden en els ports de la costa de l'Ebre.


Per: La Cala RTV

Foto: La Cala RTV

comparteix-ho