suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu

CAT | ES


Balfegó liquida la campanya anual de pesca de la tonyina roja capturant 2.830 tones en sis dies

Les piscines mòbils amb les tonyines arribaran en uns deu dies a les instal·lacions de l’Ametlla de Mar

Etiquetes   de la terra, tonyina roja, pesca, ametlla de mar, de la mar

Publicat el1/6/2023

Balfegó liquida la campanya anual de pesca de la tonyina roja capturant 2.830 tones en sis dies | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


La flota del grup Balfegó ha tancat la campanya anual de pesca de la tonyina roja en sis dies de treball, amb la captura de les 2.830 tones de la quota assignada. La flota va retornar al port aquest dimecres. Han pres part en les tasques nou vaixells d'encerclament: dos propietat de Balfegó, un tercer de bandera espanyola, quatre de francesos i dos italians, així com setze remolcadors i sis embarcacions auxiliars. Les piscines mòbils amb les tonyines capturades vives han d'arribar en uns deu dies a les instal·lacions de l'Ametlla de Mar, segons les previsions de l'empresa. El director adjunt del grup, Juan José Navarro, ha celebrat el fet d'haver aconseguit capturar la quota "en tan poc temps".

El clima favorable ha permès "treballar amb normalitat sense necessitat de romandre fondejats cap jornada", segons ha precisat Navarro. El comunicat anunciant la tornada de la flota després de liquidar la campanya ha destacat també que, per tercer any consecutiu, han aplicat el protocol propi per preservar la seguretat dels mariners i el benestar dels exemplars durant les maniobres de captura i trasllat.

Segons Balfegó, durant aquesta campanya només s'han capturat exemplars adults de més de 150 quilos de mitjana, que aviat seran engreixats a les granges davant la costa de l'Ametlla de Mar. En aquesta línia, confien que el Ministeri d'Agricultura destini ara prou inspectors per agilitzar l'entrada de les tonyines a les instal·lacions aqüícoles. El fet que aquest col·lectiu estigui negociant les condicions laborals amb l'administració, apunten, podria entorpir o bloquejar algunes de les tasques, que requereixen supervisió i control.

La campanya de pesca de la tonyina roja d'enguany ha generat, segons dades aportades pel mateix grup, uns 300 llocs de treball directes.


Per: ACN

Foto: Cedida

comparteix-ho