HospiBeer. Fira de la Cervesa. Hospitalet de l’Infant, 14 i 15 de juny 2024

CAT | ES


Balfegó iniciarà la campanya anual de pesca de tonyina roja aquest diumenge per capturar 3.087 tones

L’empresa treballarà per primera vegada sota el segell de sostenibilitat B Corp

Etiquetes   de la terra, de la mar, tonyina roja, ametlla de mar, sostenibilitat, terres ebre, mar de lebre

Publicat el23/5/2024

Balfegó iniciarà la campanya anual de pesca de tonyina roja aquest diumenge per capturar 3.087 tones | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


La flota del grup Balfegó iniciarà la campanya anual de pesca de tonyina roja aquest diumenge 26 de maig amb l'objectiu de capturar 3.087 tones. Es tracta de la quota que l'empresa, amb seu a l'Ametlla de Mar (Baix Ebre), ha assignat al conjunt de vaixells espanyols, francesos i italians que la proveeixen. A més, enguany serà la primera vegada que la companyia treballarà sota el segell de sostenibilitat B Corp, després de convertir-se al març en la primera empresa del sector pesquer espanyol en aconseguir-la. Segons han afirmat, el 'protocol Balfegó' ha estat el responsable que hagin rebut el distintiu, ja que "és l'únic en la pesqueria de setge i pioner en benestar animal, seguretat i digitalització".

Des del grup Balfegó han detallat que aquest protocol "facilita les maniobres, incrementa les ràtios de qualitat del producte i proporciona més seguretat als mariners durant les tasques de pesca". Així doncs, es contempla "un màxim de tres captures i transferències per dia, la transferència immediata de la captura a la piscina de transport i no capturar bancs grans -amb massa exemplars-". Tot això es tradueix, segons han assegurat, en "un augment palpable de l'ecoeficiència de la flota i una reducció del seu impacte mediambiental", alhora que es millora el benestar dels animals.

Amb la voluntat de vetllar per aquestes mesures, en aquesta campanya els acompanyaran nou membres de la Comissió Internacional per a la Conservació de la Tonyina Atlàntica (ICCAT). A més, les tasques de pesca i el traspàs de les tonyines capturades entre piscines estaran vigilades per càmeres estereoscòpiques que permetran determinar amb exactitud el pes mitjà de les captures.

Durant la campanya del 2023, la companyia va capturar la seva quota assignada -2.830 tones- en només cinc dies al Mediterrani Occidental. De fet, confien que la climatologia els sigui favorable i també els permeti treballar enguany amb normalitat i sense necessitat de romandre fondejats cap jornada.Venda online productes de la terraPer: ACN

Foto: Cedida

comparteix-ho